Muhamed, Jyllands Posten og den danske regering

eller ytringsfrihed og demokrati? Efter min bedste overbevisning har Jyllands Posten rigtig kvajet sig - ikke fordi de ikke har ret til at sige og gøre hvad de måtte have lyst til, for det giver vores lov heldigvis ret til, men fordi de efter min mening har tilsidesat almindelig respekt og anstændighed ved, især i denne tid med regeringens og Dansk Folkepartis hadske ytringer (der naturligvis også er grundlovssikrede), bevidst at pisse på Islam og Muhamed. Hertil kommer statsministerens langmodighed og henholdende holdning til at "tage afstand fra" denne chikane mod en anerkendt og respekteret trosretning - en ting der ellers ofte nok bliver krævet den anden vej, når der kommer mindretals ytringer, der ikke passer med Pia Kjærsgårds meninger.

Jeg mener det vil være passende for den danske regering at melde klart ud, at vi i Danmark har ytringsfrihed, men at de tegninger og udtryk der ligger bag, ikke er officiel dansk politik og at vi naturligvis respekterer religiøse og politiske holdninger uanset om de er vores eller ej!

Kommentarer

Anonym sagde…
Ja, man må da sige, at det er ganske pinligt at se på, at vores statsminister arogant sender diplomater væk. Uanset hvad disse diplomaters holdning måtte være, så bør en statsminister kunne forklare, at Jyllandsposten ikke afpsejler den danske regerings holdning eller en generel dansk holdning.

Jeg er enig i, at Jyllandsposten på mange måder kunne have opført sig pænere. På den anden side, så er vores ytringsfrihed fuldstændig ukrænkelig: Vi må tænke føle og mene hvad vi vil. Helt som arabiske lande må købe deres mejeriprodukter hvor de vil...!

Populære opslag fra denne blog