Mon ikke det snart burde være tydeligt for alle, at det er på tide at skifte væk fra denne katastrofe af en forældet...

Mon ikke det snart burde være tydeligt for alle, at det er på tide at skifte væk fra denne katastrofe af en forældet browser og skifte til en moderne som fx Google Chrome eller Mozilla Firefox?
https://www.version2.dk/artikel/internet-explorer-bug-laekker-hvad-end-du-skriver-adressefeltet-1081127

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Er Edge ikke blot samme produkt i en ny indpakning, som er lavet fordi IE tabte markedet, på trods af at den kommer installeret på alle PC'er...?
Jeg vil ikke anbefale til andre, at bruge Edge.
Jannik Toftegård Trolle Jeg kender ikke en eneste bruger
Internet Explorer bruges da heller ikke mere
Danny Kriegbaum Laursen jo, det gør den mærkeligt nok... Mest af virksomheder fordi Microsofts andet bud på en browser ikke kan erstatte den gamle med de uheldige plugins som var så populære for år tilbage.
Jeg hader Bing. Og når jeg bruger Google, så er Chrome bare bedst.
Jeg bruger faktisk Internet Explorer endnu og har altid gjort det; ingen problemer her (og ja, jeg ved, at I sikkert tænker, at jeg er underlig nu xD).
Jannik Toftegård Trolle Det er rigtigt; man vil som regel altid vælge at bruge det, som man er mest tryg ved at bruge, og det, der fungerer bedst. Hvad sikkerheden angår, så har man jo som regel altid et anti-virus program installeret og under Indstillinger kan man også ændre en hel del.
Det eneste, der sommetider kan være lidt irriterende, er de script-fejl, der popper op indimellem, men det lærer man jo at leve med.
Jannik Toftegård Trolle kan jeg det på en pc
Jannik Toftegård Trolle Ja, det ved jeg også godt; er også utallige gange blevet spurgt om jeg ikke ville have Chrome i stedet for. Men så tænker jeg bare, at når det gamle stadig fungerer fint og man uden problemer kan bruge det til det, som man skal bruge det til, så er der ingen grund til at skifte det ud.
Ligesom computeren og telefonen: Jeg køber som regel ikke en ny, før den gamle holder op med at virke. Fik f.eks. kun en ny PC i juni, 2015, fordi den anden gik død 2 dage før en skriftlig eksamen :)
Jannik Toftegård Trolle Jep, det problem har jeg heldigvis ikke haft. McAfee fortæller mig altid, om siden er sikker at tilgå eller ej, og kører automatisk sikkerhedsscanninger mindst én gang om ugen, så de skadelige filer, der måtte være der, bliver fjernet.
Men ja, selvfølgelig virker 1995-versionen af Internet Explorer ikke i dag... derfor skal den opdateres en gang imellem (det gør den så også automatisk) :)
Jannik Toftegård Trolle Den kan i hvert fald beskytte imod hacker- og cyberangreb, spyware, malware (generelt online trusler), fortælle om siderne er sikre eller ej, lave online backups, osv.
Generelt er det bare et godt sikkerhedsprogram, der gør, at man kan føle sig sådan nogenlunde sikker.

Og altså, som om der ikke også findes trusler for andre browsere. Pointen er bare, at hvis man ikke passer på sig selv, kan man altid blive inficeret med alt muligt lort. Det gælder altså ikke kun Internet Explorer, så på det punkt er de andre ikke bedre (det tror jeg ikke på).
Jannik Toftegård Trolle Ja, det ved jeg godt. Og Microsoft anbefalede også sidste år, at man opdaterede til den nyeste version af browseren (altså Internet Explorer 11), da de gamle versioner var kendt som yndlingsmål for hackere og lignende.
Eller den nye Egde-browser, der følger med Windows 10 (nu bruger jeg dog selv Windows 8.1).
Læg mærke til, at jeg sagde "Eller"; det betyder, at begge dele kan være gode :)
Jannik Toftegård Trolle Ja, det kan du så lige prøve at forklare alle de andre millioner mennesker, der stadig bruger IE (Det er stadigvæk den mest udbredte browser, har jeg læst mig frem til). Det er jo så din mening, og det har jeg også fuld respekt for.
Men nu siger jeg jo også bare alt det her, fordi jeg ikke selv har haft de store problemer med at bruge IE.
Jannik Toftegård Trolle Ja, den undersøgelse, som jeg læste, var også fra januar 2016, hvor 54 % brugte IE og ca. 33 % brugte Chrome. Det kan jo nemt have ændret sig siden da :)

Jeg fik bare at vide, at jeg skulle have den nyeste version af IE. Hvis det var 11-versionen, og der var krydset af i "Installer nye opdateringer automatisk", behøvede jeg ikke at gøre mere. Det er også kun den IE version, som man fortsat vil kunne få opdateringer og support til.
Jannik Toftegård Trolle Tja, jeg siger sådan set bare, hvad man selv kan læse her:
computerworld.dk - Slut med opgraderinger til alle ældre versioner af Internet Explorer: Microsoft sender din browser på pension

Dengang sidste år brugte 48,6 % af brugerne IE... tro det eller ej.
Jannik Toftegård Trolle Jep.
Min pointe er bare, at masser af folk stadig bruger det, så man kan ikke helt sige, at det er en uddød zombie.
Jannik Toftegård Trolle Ja, sådan kan man vidst godt sammenligne det xD
Men altså, den er ikke uddød; den findes og bruges stadig (det er ikke helt ligesom dinosaurerne).
Og jeg tror da helt ærligt heller ikke, at jeg er ene om at tænke "Hvorfor skifte til en anden browser, når den gamle har fungeret fint indtil nu?"
Men ja, opmærksom på sikkerhedsrisici, det skal man altid være.
Jannik Toftegård Trolle Ja, det er jo sådan lidt uanset hvad det er, man har med at gøre. Man skal altid være opmærksom på sikkerheden... det er jo heller ikke for sjov, at der findes sikkerhedsseler i bilen, for eksempel :)
Du fik det bare til at lyde som om IE var fra oldtiden... internettet eksisterede altså ikke for 1000 år siden xD
Jannik Toftegård Trolle Jeg føler mig altså vildt gammel nu... og det bare fordi, at jeg er født i 1997... 2 år efter den browser så verdens lys første gang. Sådan en gammel, stationær Windows 95 var det første, jeg havde at lege med. Så siger børn sikkert:

"Brugte du virkelig det dengang? Det er da totalt oldnordisk!"

Tak... jeg er kun 20 år gammel... xD
Jannik Toftegård Trolle Det lyder altså godt nok næsten helt syrerealistisk nu... at der er sket så meget gennem de seneste 22 år. Men tja, jeg kender det også godt selv... den PC jeg fik i 2011 (i øvrigt den første jeg fik) var ca. 5-10 minutter om at starte op hver eneste gang. Nu har man en, der kan gøre det på få sekunder... og den er kun 4 år nyere.
Men, selvfølgelig er det klart, at man ikke kan huske en verden uden Google, når man kun var et spædbarn på 1 år dengang (Google har jo lige haft 19-års fødselsdag). Man får faktisk lidt ondt af dem, der skulle tage eksamenen i skolen, før det og WordMat (det er fra 2010) eksisterede xD :)
Jannik Toftegård Trolle Ja, det er jo rigtigt. Men vi fik altid at vide i skolen, at selvom det har erstattet det gammeldags leksikon, så skal man alligevel være kildekritisk og være i stand til at vurdere, hvor troværdigt det er (altså skal man ikke bare tro blindt på alt, hvad man læser).
Jannik Toftegård Trolle Ja, det kan jeg godt forestille mig. Og alligevel, så bruger måske 96 % af alle danskere internettet i dag... og langt de fleste kunne ikke forestille sig en verden, hvor det ikke fandtes.
Hvad telefonerne angår, så er det også blevet så moderne det der med, at man bare skal have det nyeste skrig af en iPhone, men jeg har nu stadigvæk en Android telefon fra 2013. Og der kan MobilePay nemlig ikke køre; det er der ikke nok lagerplads til. Foretrækker stadigvæk kort eller kontanter... det synes folk måske også er gammeldags nu.
Jannik Toftegård Trolle Det er jeg så faktisk enig med dig i.
I dag hører man også bare om teenagere, der er totalt stressede, fordi de er på måske 4-5 forskeelige sociale medier og skal tjekke Facebook konstant, om deling af nøgenbilleder på nettet, svindlere, osv.
Men altså, hvis man tænker over, hvordan man bruger det, og kan skelne imellem internet og "real-life", så vil jeg mene, at det er okay.
h8s16e24 - DrawingChannelDK jeg har ikke været så heldig at få den til at virke. Bruger Crome
Jannik Toftegård Trolle Jep, det er rigtigt.
Men altså, IE er ikke den eneste browser, der engang imellem skal opdateres. Det skal alle de andre også sommetider... hvis de ikke opdateres, bliver de også hurtigt forældede :)

Anne Mette Wendelboe Det er også fair nok.
Lidt sjovt, at "Explore" betyder at "Udforske", så egentlig kom navnet af, at man begyndte at udforske internettet. Der er nogen, der stadig ikke er blevet færdige med det endnu xD

Populære opslag fra denne blog