Urimelig politi-vold ved fredelig protest?

Det er rystende billeder der - uanset årsagen til Politiets indgriben - virker som voldsomt urimelig magtanvendelse. Ser man videoen igennem undres man over hvordan politiet tilsyneladende uprovokeret sprayer peberspray udover flokken og slår flere demonstranter med knipler - normalt betegnet som "vold med et stumt instrument" hvilket politiet kun må anvende hvis de er i fare. Der bør efter min mening gennemføres retssager mod politiet i denne sag for at få afklaret om de er gået ud over deres beføjelser. Vi skal aldrig have en politistat hvor politiet straffer på stedet efter forgodtbefindende! Denne opførsel er i mine øjne voldsomt skadelig for politiets omdømme og befolkningens respekt for dem.
”De billeder, vi så i går, af en spinkel pige, som bliver gennembanket med en knippel af en politibetjent, er simpelthen kvalmende. Sådan noget må bare ikke foregå i en retsstat, punktum. Derfor er det også helt ufatteligt, at justitsminister Brian Mikkelsen ikke tager klart afstand fra episoden. Det er jo netop ham, som skal vogte retsstaten. Vi kan ikke som danskere være tjent med en justitsminister, som ikke har forstået, hvad retssikkerhed betyder.”, siger Anders Samuelsen.
Ung kvinde klager over knippeltæsk: "Kvinden fik otte slag med en politiknippel, selv om hun sad ned, viser video fra Brorsons Kirke."
Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog