Nye stramninger af terrorloven er på vej

Justitsministeriet er i fin stil på vej mod en politistat - de mener tilsyneladende ikke demokrati og retssikkerhed har en plads i deres fremtidsvision om Danmark. De griber lige chancen for selv at finde ud af hvad korrekte meninger og holdninger er.

Nye stramninger af terrorloven er på vej: "Justitsministeriet konkluderer i en ny rapport, at terrorpakke I og II fungerer optimalt. Redegørelsen viser også, at der skal indføres nye beføjelser til politiet og PET. Eksperter kritiserer undersøgelsen for at være for ensidig og advarer mod yderligere stramninger af terrorlov.

Terrorpakke 1 og 2 er en succes. Sådan lyder konklusionen i en ny redegørelse fra Justitsministeriet. Den er baseret på input udelukkende fra PET og rigsadvokaten, og det er for ensidigt, mener chefjurist for CEPOS, Jacob Mchangama: »Det er vigtigt med PET og Rigsadvokatens syn, men de lukrerer på vidtgående antiterrorlovgivning. Hvis man udelukkende baserer konklusionerne på input fra dem, får man ikke de mest kritiske vurderinger fra terrorpakken,« siger han.

Jacob Mchangama bliver støttet af Jørn Vestergaard, professor i strafferet fra Københavns Universitet. Han peger samtidig på, at lovgivningen er alt for vagt formuleret:"

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog