Det ligner vildledning af Folketinget

Endnu én til samlingen af episoder hvor siddende ministre tilsyneladende ser stort på sandheden og vildleder efter forgodtbefindende...

Det ligner vildledning af Folketinget:
"I 2005 holdt den danske ambassadør i Bagdad møde med den irakiske indenrigsminister om irakisk politis torturmord på en fange overgivet af Danmark og Storbritannien. I 2007 hævdede forsvarsminister Søren Gade over for Folketinget, at han ikke kendte til tortur af personer overgivet af danske styrker.

Nyt dokument drager alvorlig tvivl om regeringens hidtidige forklaringer i sagen om den danske medvirken til overgivelse af fanger til det irakiske politi, der er kendt for brutale torturmetoder.

Den 1. juni 2005 holdt den danske ambassadør i Irak, Torben Gettermann, møde med den irakiske indenrigsminister Baqr Jabr i Bagdad.

På dagsordenen var det irakiske politis mord på terroristen Abbas Allawi, som var blevet taget til fange af britiske soldater under en dansk ledet operation den 10. april samme år og derefter overgivet til irakisk politi, der bankede ham til døde.

Det fremgår af en diplomatisk rapport, som Information er kommet i besiddelse af."

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog