Pas godt på og løb væk.

Pas godt på og løb væk... Bitcoin er et pyramide spil uden indre værdi. Ingen snakker rigtig om hvorfor det ikke er en valuta og slet ikke et rimeligt objekt at sætte sin betydende formue i. De kan ikke undgå at kollapse.
https://news.slashdot.org/story/17/12/22/1914221/bitcoins-value-plummeted-overnight-and-no-one-knows-why

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Bitcoins har, som rigtig mange andre ting, den værdi man mener de har. Jeg tror det vil være meget svært at forudse noget som helst om bitcoins, men det, at de ikke repræsenterer en "reel værdi" har de såmænd til fælles med rigtig mange andre ting, som vi bare er mere vant til at håndtere, såsom huspriser, guld, aktier, domænenavne, frimærker osv. Den "reelle" værdi ligger i troen på værdien, og ikke så meget andet.
Povl Kvols deri tager du fejl... Mange andre ting har værdi der er påvirket i mere eller mindre grad af opfattelse - herunder aktier osv, der dog også har bund i noget med værdi... Forskellen til andre pyramide spil er, at man kalder det en valuta - konstruktionen gør, at det er udelukket at størsteparten kan få deres værdi ud igen... Der findes udelukkende og i bedste fald den værdi, som er puttet ind. De fleste vil miste alt de har købt for så at de første har kunnet høste en stor gevinst.
Den eneste kobling Bitcoin kursen har til noget udenfor blockchain er den mængde energi som der skal fyres af for at generere en ny Bitcoin. Derudover er udsving i "værdien" udelukkende baseret på forventningen om at andre vælger at springe ind i hasard-spillet.
Johnnie Hougaard Nielsen ja, forbruget af energi kan så heller ikke genvindes og dermed er den forbrugte energi end ikke værdi. Men den forhindrer at man kan lave for mange selv...
Peder Thorsø Lauridsen - Det har jo dog alle dage (før nationalbanker eller tilsvarende fastsættere af ikke-materiel værdi) været sådan at betalingsmidlers indre værdi har været tæt koblet med besværligheden (arbejdet) ved fremskaffelsen, og ikke med praktisk nytteværdi. Guld og ædelstene ville være af ret begrænset værdi uden knaphed.

Hvis det lykkedes nogen at finde en "Bitcoin-guldmine" ved væsentligt billigere generering, må det forventes at kunne føre til voldsom inflation, når der ikke er nogen struktur til at regulere markedet til stabilitet.
Bitcoin har flere gange mistet lige så meget værdi. For derefter at vokse 2-3x på kort tid efter.
Malthe Høj-Sunesen det er ikke forkert, men ændrer ikke på de mange fællestræk med pyramide spil, som tidligere har kostet private enorme summer.

Populære opslag fra denne blog