Google har i stilhed ændret sin praksis omkring beskyttelse af private data i forhold til reklamer på nettet.

Google har i stilhed ændret sin praksis omkring beskyttelse af private data i forhold til reklamer på nettet. Det er rigtigt skidt og klart et skridt i den helt gale retning... Det kan ikke lade sig gøre at bruge nettet uden Google, så det er ikke op til brugerne selv!
Den slags må ikke være op til private firmaer og kræver lovgivning til at regulere området. USA er desvære også på dette område et U-land, så håbet må, i mangel af bedre, ligge på EU.
https://tech.slashdot.org/story/16/10/22/008216/google-has-quietly-dropped-ban-on-personally-identifiable-web-tracking?utm_source=rss1.0mainlinkanon&utm_medium=feed

Kommentarer

Man kan godt bruge nettet uden Google. Det er bare mere kedeligt og mere besværligt.
Tais P. Hansen sagde…
Sjovt. Det er altid Facebooks targeting jeg bemærker følge de shops jeg har været forbi. Aldrig eller sjældent Google. Men ingen kritiserer Facebook.
Malthe Høj-Sunesen nej, det kan du faktisk ikke... Du kan godt vælge andre søgemaskiner og tjenester, der ikke leveres af Google, men du kan ikke undgå profilering, trackere, reklamer, video (YouTube) osv fra Google uden du i praksis har valgt nettet helt fra - min pointe er, at du ikke har et reelt valg.
Tais P. Hansen Google er bare større og inde langt flere steder. Men som jeg skriver, skal det ikke være firmaernes moral vi appellerer til, men lovgivernes. Firmaer vil tjene penge, det ligger i deres natur, vi skal stille reglerne gennem lovgivning.
Tais P. Hansen sagde…
Jeg er dog nu ikke generet af reklamer. Og jeg fravælger apps eller sites, hvis jeg syntes det bliver for meget. Du finder aldrig en adblocker på mine maskiner, for jeg synes det er tyveri.
Tais P. Hansen​​ det handler ikke om reklamer, men om at din samlede adfærd på nettet bliver profileret og gjort til genstand for handel mm. Du bliver overvåget isbjerg hvad du laver og frarøver dig dermed det privatliv vi alle har krav på.
Desuden, at blokere for reklamer handler ikke kun om at slippe for forstyrrelser eller penge til websider, det handler om IT sikkerhed og om din PC bliver angrebet af malware.
Peder Thorsø Lauridsen jeg bruger uMatrix (til Chrome - ironisk, I know) til at blokere for alt, hvad jeg ikke ønsker. Alt indhold fra eksterne domæner blokeres - så det tager fire reloads bare at se en youtube-video.
Tais P. Hansen sagde…
Peder Thorsø Lauridsen Du kan ikke tage bilen til København uden din nummerplade er gemt og lagret. Du kan ikke taget det offentlige med Rejsekortet, uden din rejse er gemt og lagret. Du kan ikke tænde din mobil uden hver mobilmast den overhovedet har kontakt til, er gemt og lagret. Du kan ikke bruge dine kreditkort uden dine køb er gemt og lagret.

Jeg ville være langt mere "bekymret" for den overvågning vores egen regering og politi udsætter os for. Mest fordi de gang på gang har bevist de har lemfældig omgang med vores persondata.

Så at pege fingre af Googles påståede (eller andres) snagen i din adfærd på nettet er som at ryste med knyttet næve af den ene dråbe vand, der fik bægeret til at flyde over.
Malthe Høj-Sunesen ja, der er bestemt værktøjer til at prøve at gøre det bedre med, men de kræver så meget af brugerne at den almindelige bruger ikke kommer med - og så er det ikke godt nok... Desuden kan din browser og din maskine fint profileres selv med disse værktøjer.
Tais P. Hansen du misser vist helt min pointe, jeg er ikke efter Google, jeg skriver netop at jeg har brug for generel lovgivning til beskyttelse af alle brugere, alle steder, hele tiden.
At det også er galt med overvågning andre steder gør ikke problemet mindre.
Peder Thorsø Lauridsen sandt. Jeg læste for nyligt om, at et nyt browser-API, som er beregnet til at fortælle servere at de skal servere lavstrømsversioner af hjemmesider, kan bruges til unikt at identificere en enhed. For APIet udstiller enhedens batteriniveau og resterende tid - noget, som er rigeligt unikt til at kunne følge en bruger.

Man kan også identificere brugere unikt ud fra deres skrivemønster (altså hvordan man taster), hvor hurtigt en kodestump afvikles.

Jeg forsøger at kæmpe imod, men der er grænser for hvad jeg kan klare. Måske NoScript ville være smart at installere også, da de fleste virker vha. Javascript.
Watson gav mig fornylig en opvågning i forhold til hvor meget, man kan sige, ud fra ganske lidt. Simpel tracking er én ting, men AI lige om lidt kobles på... - ja, så vil det være godt at være politisk og moralsk foran!
personality-insights-livedemo.mybluemix.net - Personality Insights

Populære opslag fra denne blog