Måske værd at tage hjernen alvorlig og ikke kun have fokus på lægemidler... ?

Måske værd at tage hjernen alvorlig og ikke kun have fokus på lægemidler... ?
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/kalkpiller-og-falske-operationer-saadan-snyder-narremedicin-dig-rask

Kommentarer

Selv tænker jeg at et fokus på subjektet burde tages alvorligt. Når der i forhold til placebo tales om hjernen, er man jo netop fanget af den medicinske objektivering af patienten og behandlingen: Man behandler på en krop som om den ikke først og fremmest var en person, ja, ser ligefrem subjektive faktorer son ”støj”.

Det kunne være, at vi først og fremmest ønsker os omsorg – følge os trygge i andres hænder, når vi selv føler afmagt? Og at troværdig omsorg virker bedre end ikke-troværdig omsorg? Og at klinikkens tekniske omsorg gøres troværdig gennem højtuddannet personale, passende indviklede forklaringer, fagpersoner der gør sig tydeligt umage, maskineri man ikke selv ville turde bruge, dyre præparater, prestige-hierarkier etc.
Tim Lauridsen ja, det ville være en god model... Især hvis den altid blev brugt!
Mark Gjoel sagde…
Det værende sagt kunne man helt sikkert få en masse ud af at fokusere på at give folk lidt mere omsorg og opmærksomhed før medicinen bliver delt ud. Det går desværre direkte imod regeringens planer, der umiddelbart handler om at "effektivisere" hele sektoren væk.

Populære opslag fra denne blog