Hvem fik også den tåbelige idé at fodre vores mad med tungmetaller som #zink?

Hvem fik også den tåbelige idé at fodre vores mad med tungmetaller som #zink?! Som dernæst i store mængder ender i jorden... !
Udelukkende fordi landbruget tager smågrisene fra deres mor for tidligt og sættes på mad de ikke kan tåle og derfor får blandet zink og penicillin i kosten som standard... ! Jeg synes det er ret ulækkert mens landbruget kalder det dyrevelfærd!
Landmændene glæder sig vel over Dansk Landbrug partiet #Venstre sidder i regeringen...
http://www.dr.dk/nyheder/indland/problematiske-tungmetaller-fra-svinegylle-ophobes-i-landbrugsjorden

Kommentarer

Mads Hansen sagde…
Der er kun et mål. Dem der kan, skal tjene så mange penge som muligt. Pis med de andre og alt andet.
Værdi politik: Længere straffe til kriminelle.
Fouad Rustom sagde…
Jeg vil hellere, betale 10kr ekstra pr. Kg. Køber renere kød.
Mads Hansen sagde…
Det tror jeg at de fleste gerne vil, men det kræver at der er mærkater med "Medicin rester" på pakkerne. Og det får vi ikke.
Start med at købe økologiske produkter og stop med at spise svinekød... produktionen er efterhånden så problematisk at vi ikke kan leve med konsekvenserne - de sygdomsfremkaldende og forurenende perspektiver er nu ligeså alvorlige som de etiske spørgsmål der med rette er blevet stillet til et landbrug der forlængst har forladt ethvert tiltag til at indføre en dyreetisk kodeks! Når levende væsener bliver til produkter... så stopper enhver diskussion!
Mads Hansen sagde…
Jeg havde egentlig indtryk af at svinekød belaster miljøet meget mindre end oksekød? Og at der stort set er lige meget skidt i begge dele for os der spiser dem. 
Økologisk kød er alt for dyrt, det har jeg ikke råd til.
Jan Rou sagde…
Svineproduktion står for mere end 20 milliarder lækre eksport kroner og for en masse arbejdspladser og er ikke under miljøloven som industri. Så havde svineproduktionen været under industrimiljøloven, så havde vi nok aldrig set forureningen med tungmetal. Det er der simpelthen skrappe regler for. Landbrugets organisationer kæmper og lobbyer sig uden om miljøloven for industri, selv om mange andre synes det er en industri. Svinekød bør ikke være så billigt.
Thomas Kjemtrup sagde…
Jeg synes ofte at diskussionen om dyrevelfærd og ernæringer tager en forkert drejning.
Man giver altid som "standard" landbruget skylden.
Og landbruget er i standard perception, Landmanden.

Men prøv at stå i landmandens sted.

Ring til eksempelvis DLG og bestil svinefoder, og se hvad du får leveret.

Det er jo ikke sådan at landmand Søren ringer ind og bestiller 12 tons og i samme åndedrag siger,,,,,,,,,,,,,,,,," og husk lige at tilføje antibiotika og Zink, samt en anelse Brom, så jeg kan blive upopulær i resten af befolkningens øjne, og jeg får forurenet min jord. Det skulle jo også gerne gå ud over mine egen børn."

Jeg synes man skulle begynde at interessere sig for foderproducenterne og hvad DE udbyder, og til hvilken pris.
Det kunne give landmanden en reel mulighed og gøre han måske kunne vælge FRA.

Og skulle man være meget hooked på at gøre en stor indsats for ikke at købe pesticid ramt kød eller korn, så burde flere jo købe æg til 26 kr for 10 æg i Netto, fremfor de der står der til 21,50 hvor man får 18 stk.
Det samme gælder jo kød og kornprodukter, som jeg ikke lige kan priserne på i hovedet.

Forbrugeren afgør markedet for landmanden, ikke omvendt.
Thomas Kjemtrup min pointe er at det slet ikke skal være i vores mad! At vi generelt gør det forkerte fordi andre vil tjene penge... - men jeg er også træt af at ingen tager ansvar - som du skriver det har landmænd ingen valg og det er bare ikke rigtigt... Som samfund er det vores opgave at lave og skaffe mad vi kan tåle og leve af - dér er det for mig at se forkert at forurene og forringe maden for at højne profitten. Enig?
Du kan ikke give forbrugerne skylden - de bliver holdt uvidende om dette når det ikke skal mærkes eller informeres om processen en fødevare er skabt under - med billeder af sol og sommer på forsiden!
Mads Hansen sagde…
Du har ret Peder Thorsø Lauridsen .
Men jeg synes at den ender hos politikerne, selvom landmanden godt kan gøre det anderledes er det for meget op ad bakke for den enkelte.
Mads Hansen Ja, når jeg skriver samfundet er det jo netop politikerne der laver reglerne... Men det er landbopartiet der er valgt ind så jeg frygter de har andre interesser...
Thomas Kjemtrup sagde…
Peder Thorsø Lauridsen nu har jeg læst lidt op på stillingsbetegnelserne som kommentatorer i denne tråd har valgt at opgive.
Jeg er selv af landmandsslægt og er vokset op på landet.
Jeg skal ikke kunne udtale mig på vegne af andre herinde.
Men at sige at man som landmand har et valg, er du standpunkt, faktisk en påstand, som jeg ville være meget forsigtig med at udtale mig om.

Og nej, du kan vælge mellem tre typer foder til goldsøer lige nu ved et lokalt foderstofselskab.
Og prisforskellen er meget stor.
Jeg vil da foreslå du altid vælger den dyre Antonius gris, de fritgående hønseæg, og kødet fra det skotske højlandskvæg.
Og jeg ved det er en provokation.

Vi kan MEGET nemt blive enige om det er det bedste. Og det vi ALLE bør vælge.
Men desværre er det IKKE det der sælger i Netto, Rema og Spar.
Udbud og efterspørgsel hænger sammen.

Også for en landmandsøkonomi.

Og der er muligt jeg har fået hjerneskade af at vokse op på landet, med stråforkorter og pesticid.
Det lader jeg andre om at afgøre 😁

Men bild mig ikke ind at landmanden forurener med vilje.

Han påstår vel heller ikke du inficerer hans pc med virus ?

😉
Thomas Kjemtrup jeg beskylder ikke landmænd for at gøre det med vilje. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor vi alle skal ophobe tungmetaller gennem vores fødevarer fordi vi vil producere flere svin end egentlig er muligt. Jeg mener det er vores fælles ansvar at stoppe det! Det nytter ikke at slå ud med armene og bare være et offer for omstændighederne?!
Mads Hansen sagde…
Landbopartiet blev nummer tre, befolkningen stemte på et parti som ikke vil i regering.
Jeg tror ikke at der er nogen andre end dem der har en interesse i at holde folk uvidende, der hvis de bliver spurgt, ikke gerne ville sætte en stopper for alt det her. Men når de skal stemme bliver de forvirrede over alle budskaberne og mange af dem ved ikke hvad de beslutninger der bliver taget på Christiansborg betydning for dem i praksis.
Landbruget kunne vel godt, hvis de ville, stoppe det. Jeg ved ikke om det er mangel på vilje, om det er presset af den enorme gæld der gør dem handlingslammede eller om de i virkeligheden er ligeglade eller ikke mener at det er et problem.
Mads Hansen sagde…
Øv Jesper Rath, det er ikke pænt at kalde folk 'nar'.
Klaus Kblog sagde…
Zink er et livsnødvendigt mineral for alle levende organismer - det  reducerer influenza i mennesker, og givetvis også i grise. Det er langt bedre "dyrevelfærd" at give grise zink. end at give dem penicillin.

https://da.wikipedia.org/wiki/Zink
Klaus Kblog jeg køber bare ikke præmissen om at det er et valg mellem diarré, penicillin eller zink... sandheden er at produktionen er presset så enormt langt væk fra grisenes naturlige vækst og yngelpleje for profittens skyld, at det ikke hænger sammen...
Klaus Kblog sagde…
Denne præmis er falsk. I modsætning til antibiotika er zink et naturligt,  gavnligt grundstof, som findes i jorden og i vore kroppe fra naturens hånd. Zink er en livsnødvendighed for alle levende organismer - vil vil ikke kunne leve uden. Zink har endvidere utallige helbredsgavnlige effekter både i mennesker og dyr, hvilket gør det lidt mistænkeligt, at forskerne bag rapporten benytter det følelsesladede, ikke-videnskabelige udtryk "tungmetal" om zink.

Det er estimeret, at to milliarder mennesker i dag lider af et markant zink-underskud, som er årsag til talrige sygdomme:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22664333
http://knowledgeofhealth.com/modern-day-zinc-deficiency-epidemic/

Dette er man naturligvis ikke ked af i medicinalindustrien - her lever man jo af sygdom. Og denne inflydelsesrige industris lobbyister har givetvis haft en finger med i spillet, både i EU-kommissionens nedsættelse af zink-grænserne i jorden, og i denne "alarmerende" rapport om zink-forekomsten, der overstiger de nye grænser. Zink kan jo ses som en naturmedicin, som konkurrerer med medicinalindustriens produkter.
Klaus Kblog du snakker om uvidenskabelig når det er de andre og trods det finder du straks den store konspirations-teori frem om at industrien står bag det hele... Det er ikke uvidenskabeligt at kalde zink et tungmetal - dét er det pr. definition - så kan du lægge det i det du vil.
At zink indholdet i jorden stiger og stiger med mængden af gylle har vel en øvre grænse for rimelighed eller hvad? Og det samme må vel gælde i vores fødevarer - og bemærk at det jo ikke er tilsat svinenes foder for at havne vores sundhed men for at øge produktionen uden at bade de små grise i medicin...
Zink er - som mange andre grundstoffer essentielle for vores sundhed i små mængder - men også giftigt...
https://en.wikipedia.org/wiki/Zinc#Precautions
Min pointe er fortsat, at det anvendes for at tjene penge til svineindustrien på bekostning af svinenes naturlige adfærd.
Thomas Kjemtrup sagde…
Peder Thorsø Lauridsen

Nu er det jo ikke kun fra svin der spredes gødning ud på markerne.

Men kom herud og lugt til vores lort ( det kalder vi det faktisk ) og se at ajle og menneskeaføring også lugter,,,,OG indeholder tungmetaller.

,,,og så tilbage til producenterne af foderet.
Måske det er der det skal angribes, fremfor brugeren. ( landmanden)
Thomas Kjemtrup jeg er selv vokset op på landet og ved udmærket hvordan lort lugter. Jeg forstår ikke hvorfor du omtaler landmændene som en slags ofre og jeg mener fortsat det er forkert at forurene jorden og vores mad uanset hvor meget du ellers kan pege på også er galt. Vi skal som samfund sige nej til det!
Thomas Kjemtrup sagde…
Peder Thorsø Lauridsen

Jeg accepterer fint du er vokset op på landet og du ved hvordan lort lugter.
Det udsagn var nok mere en provokation en konstruktiv. Beklager.

Men når det er sagt, så kan man jo undre sig over at du idag ikke er landmand, hvis alting er så let som du påpeger.
Og du vedbliver at lange ud efter landmanden, istedet for at se det en anelse nuanceret og se på producenterne af de produkter som landmanden tilbydes. Dette ser jeg desværre som en anelse snævertsynet. Måske du kan oplyse mig anderledes.

Og jeg bor stadig på landet, og ved de hverken lever som konger eller baroner, og at de gør deres til at passe på vores fælles jord.
Ingen landmand ønsker med sin sunde fornuft i brug, at forurene noget som helst. Tværtimod. Han skal jo selv leve af sin jord bagefter.

Thomas Kjemtrup​ jeg kan nok ikke sige det tydeligere end jeg har gjort en del tidligere ovenfor... Jeg anklager ikke landmændene og jeg kan ikke forstå hvordan du kommer frem til det. Men landbruget bliver drevet for intenst som branche og procedurer der ikke burde være tilladt bliver ikke forbudt af staten... Og det er på bekostning af vores jord og sundhed. Læs evt pointerne ovenfor igennem igen...

Populære opslag fra denne blog