Betaling stadig på vej på mobiltelefoner - noget forsinket, men stadig lovende...

Betaling stadig på vej på mobiltelefoner - noget forsinket, men stadig lovende...
https://www.version2.dk/artikel/nets-klar-test-snart-kan-du-bruge-mobilen-dankort-1070801

Kommentarer

Michael Iversen sagde…
Interessant. Men Nets er nok tvunget til at gøre et eller andet, - mere og mere flytter over på mobilen - hvorfor ikke også dankortet?
Hvorfor ikke tillade Apple (og Google og Samsung og...) at komme ind på det danske marked? Fungerer fint og sikkert. Men som altid i Danmark, så skal der skydes milliarder i udvikling af nye systemer og koncepter, der forsinkes med yderligere 2-3 år i forhold til oprindelig deadline, og overskrider det oprindelige budget med nogle milliarder, og inferiørt i forhold til andre løsninger på markedet, før det bliver færdigt, hvis det overhovedet bliver færdigt.
Martin Andreas Kruse det lader faktisk til at det er det de gør... De skriver at man kan bruge den wallet som er på telefonen eller man ønsker at installere.
Peder Thorsø Lauridsen Dejligt at høre (hvis det er tilfældet) :)
Peder Thorsø Lauridsen "På Android telefoner vil Dankort på mobilen virke gennem NFC-teknologien. Det fungerer ligesom ved en kontaktløs betaling fra et fysisk kort.

På iPhones vil Dankort på mobilen virke enten ved Bluetooth low energy (BLE) eller scanning af QR-koder. Dette vil afhænge af hvilken løsning, forretningen har valgt at implementere. Det vil ikke være muligt at få Dankort på Windows-telefoner."
Så nej :-/
Kim Gram sagde…
Elektronik har desværre gjort det vanskeligere at handle ind udenfor åbningstiderne :-(
Tænk sig at os Android brugere i sidste ende vil blive tvunget til at bruge oldnordisk/besværligt teknologi fordi alle iPhone ejere aldrig nogensinde får lov til at bruge deres NFC chip til betaling her i Danmark.. Apple vil nemlig ha deres eget betalingssystem, men her i dk er det udelukkende styret af nets og dem vil Apple ikke arbejde sammen med... I øvrigt kniber det med NFC chip i de små modeller af telefoner... Såååå dk er som sædvanlig lysår bagud
Martin Jørgensen Hvordan ender du med den konklusion? Der står meget tydeligt at Android netop vil bruge NFC (selv om det egentlig er "oldnordisk/besværligt teknologi"...det er implementeringen i tlf der er relativt nyt...relativt).
Det er derimod iOS-brugere der kommer til at være"tvunget" til at bruge andet end Apple's fint fungerende system til betaling, nemlig Apple Pay.
kenn knudsen sagde…
Android rules...😁😁😁👍
Anders Rasmussen sagde…
Så længe det er sikkert at bruge så bare komme igang, er det ikke helt sikker så holdes betalingskort og mobiltelefon adskilt. Skulle mobiltelefonen blive stjålet er det heller ikke så sjovt at få hakket ens bank oplysninger
Hilsen Anders Rasmussen
Martin Andreas Kruse jeg kommer til den konklusion fordi Apple Pay kommer aldrig til Danmark da det udelukkende kun er nets der styre elektroniske betalinger i Danmark.. Det vil sige at vi skal beholde de tåbelige Bluetooth betalinger for ellers kan folk ikke betale med deres iPhones, da deres NFC chip aldrig vil blive aktiviteret i Danmark og da Danmark er Apple land, ja så hopper alle butikker med på den bølge og beholder Bluetooth systemet, som så vi andre med android bliver "tvunget" til at bruge.... Det er lige nøjagtig derfor at det allerede er sådan... Du tror da ikke at Mobile pay ikke vil kunne anvende NFC chip?? Det er udelukkende lavet så det fungere via Bluetooth fordi ellers ville iPhone ejere ikke kunne bruge det!!
Martin Jørgensen Det er ja da klar over. Ved ikke hvorfor du føler det nødvendigt at komme med forudindtagelser af mig og hvad jeg tror eller ikke tror. Din opfattelse af situationen med nets og Apple er din egen. Du ved ikke med sikkerhed om nets vil tillade/lave samarbejde med Apple omkring Apple pay, eller ikke.
Jeg er helt klar over hvorfor MobilePay fungerer som det gør.
Martin Andreas Kruse MobilePay anvender jo da også NFC.
Peder Thorsø Lauridsen Den var nok rettet mod Martin Jørgensen?
Peder Thorsø Lauridsen nej for så var det ikke nødvendig at aktivere Bluetooth.. NFC chippen er helt sin egen og kan kommunikere med betalingsautomaterne lidt ligesom dem der sidder i vores dankort og man burde så kunne køre telefonen henover betalingsautomaterne som man gør ved et dankort
Martin Andreas Kruse Øh.. Nej den er ej.. For 3 gang Apple Pay kommer ikke til Danmark (medmindre Apple vil arbejde sammen med nets) det har været skrevet op og ned omkring siden de første iPhones fik NFC chip da der var 1000 vis af skuffede dansker der endelig troede at nu fik man en telefon hvor man kunne bruge NFC chippen.. Man det kunne man ikke... man kan ikke en gang aktiver NFC chippen som man kan på en del android telefoner selvom den ikke bruges til noget lige nu...Og for 3 gang så bliver vi sikkert i stand til at betale med dankort men det bliver ikke med NFC chippen for den er ikke aktiveret i en iPhone så længe der ikke findes Apple Pay i Danmark og for 3 gang DERFOR så bliver vi android brugere tvunget til at bruge den løsning der kan bruges på iPhone... Dermed ikke sagt at det absolut bliver sådan men for 3 gang.. Det er derfor vi bruger Bluetooth for det virker nemlig på alle telefoner Og for 3 gang fordi de ikke vil lade nets administrere deres betalinger for så kan de ikke flænse iPhone ejere for gebyrer.. Og for 3 gang i Danmark er det kun nets der styre vores betalinger ... Ja det er du sikkert men prøvede heller ikke forklare dig hvordan det virker men HVORFOR vi bruger så oldnordisk teknologi som Bluetooth... Hvis du føler jeg har angrebet dig så er det en kæmpefejl for det var ikke min mening, jeg skriver blot hvad du kan læse på nettet efter blot nogle sekunders søgning.... Men bevares skulle jeg tage fejl så er jeg da stolt nok til at indrømme det, jeg forholder mig bare udelukkende til virkeligheden som den ser ud til lige nu og den viden jeg har tillagt mig.
Martin Andreas Kruse NFC virker ikke på iPhone mester!! Medmindre Apple pay kommer i dk... Så det er derfor at vi skal bruge Bluetooth alle sammen..Det var dog utroligt så mange gange jeg skal gentage det!! Så kan det godt være at man kan bruge NFC chippen men det er meget få steder, man har i stedet valgt en betalingsmetode der virker på alle telefoner så alle æbletosserne kan bruge deres alt for dyre elendige stykke legetøj til at betale med... Nemlig Bluetooth......suk mand
I øvrigt så er det kun på de helt store modeller af telefoner der er forsynet med NFC chip her i Danmark så det vil være en rigtig dårlig idé at basere vores betalinger KUN på den teknologi.. Hvilket igen leder hen til at der går længe inden det bliver den store succes her i Danmark og vi må derfor forlade os på Bluetooth længe endnu!
Martin Jørgensen Hold da op en trold. Gå i seng.
Martin Andreas Kruse overlad nu bare den slags til de voksne og gamle!! De unge er så snotdumme de ved ikke en skid og det er sku da dig med din nedladende kommentar der skaber en trold.. Jeg er glad for jeg ikke skal leve 50 år mere med din slags ved roret!!
Tommy Jensen sagde…
Dette bryder jeg mig slet ikke om da det på nuværende niveau er for nemt at svindle med så ellers mange slags tak

Populære opslag fra denne blog