Staten gav i sin tid tilladelse til at forurene store området omkring det gamle Grindstedværket med de værste...

Staten gav i sin tid tilladelse til at forurene store området omkring det gamle Grindstedværket med de værste kemikalier og spildevand. Nu fralægger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) på vegne af den borgerlige regering sig ethvert ansvar og lader Region Syddanmark stå tilbage med en opgave, som de ikke får midlerne til at klare. Det er en modbydelig række af giftige stoffer, som blev kørt i tankbiler til klitterne og hældt ud på jorden... !

De farligste stoffer fundet i Kærgård Klitplantage:

Kviksølv: Ved akut forgiftning vil der opstå neurologiske skader og påvirkning af hjerte- og nyrefunktion.

Cyanid: Hæmmer organernes iltoptag og medfører indre kvælning.

Sulfonamider (antibiotika): Ved længerevarende udsættelse kan sulfonamider påvirke knoglemarv og forgifte lever, nyrer og centralnervesystemet.

Klorerede opløsningsmidler: Ved længere tids påvirkning vil opløsningsmidlerne give hjerneskader. Mistænkt for at være kræftfremkaldende.

Toluen: Beslægtet med benzen. Kan medføre hjerne- og nervesystemsskader – samt skader på lever og nyrer.

Link er desværre bag en paywall...
https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE10596635/loesning-paa-danmarks-stoerste-miljoekatastrofe-kemikalier-skal-pumpes-ned-i-grundvandet

Kommentarer

Elo Hansen sagde…
Alt det giftige lort, skulle indsamles og så skulle de skide politikere tvinges til at indtage det.

Og under borgen, skulle resterne stå i åbne tønder så de dagligt indånder stanken fra lortet.

Og de skulle kun have den flydende del i borgens vandhaner, drikke kaffe brygget på flydende kemikalier.

Det er hvad politikere, der prøver at flygte fra deres ansvar skulle udsættes for - så opførte de fremtidige politikere sig nok ordentlig, løber ikke fra deres ansvar - eller gemmer det i Rigsarkivet, hvor folk skal vente 80 år, før man kan se deres svineri.
Povl Kvols sagde…
Det er simpelthen så ækelt, det der blev hældt ud, og i meget store mængder: 2,4 ton kviksølv, 3,2 ton cyanid, 80 ton klorerede opløsningsmidler, dertil benzen og andre giftige og kræftfremkaldende stoffer. Altsammen dumpet i gruber i sand i et naturreservat. Der er blevet kørt mængder ud i klitplantagen, svarende til to fyldte tankbiler dagligt i 17 år! Undskyld mig, men hvad fanden har man tænkt!?

Populære opslag fra denne blog