Endnu et forsøg understøtter behovet for kost af høj kvalitet, hvilet især vil sige egen tilberedning af råvarer,...

Endnu et forsøg understøtter behovet for kost af høj kvalitet, hvilet især vil sige egen tilberedning af råvarer, der ikke er industrielt forarbejdet. Bemærk især at kosten med det mættede fedt havde en gavnlig effekt!
https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/forsog-daemper-frygten-fed-mad-kroppen-tilpasser-sig

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Helt sikkert. Men altid værd at huske på, at LCHF betyder RELATIV højt fedtindhold. Hvis man vil tabe sig, er det ikke nok at spise meget fedt - man skal stadig skære ned på energi-indtaget. Det er der åbenbart en del der glemmer...
Povl Kvols bare meget nemmere at styre sin kost når den også nætter 😀
Povl Kvols sagde…
Ja... Dén del varierer jo så nok fra person til person. Fedt er meget energitæt med ca. 37 KJ/g. Der skal derfor ikke skæres meget fedt væk, for at nedsætte energiindtaget. Helt uanset, så er grøntsage og især råkost jo nok det der virkelig kan fylde, uden at give for mange kalorier.
Fylde er ikke det samme som mæthed. Min egen erfaring med LCHF/NCHF/carnivore er klar: Får jeg fedt nok i mine måltider, glemmer jeg fuldstændig at der findes snacks, slik og lignende - hele idéen om "mad som underholdning" forsvinder simpelthen - og dét nedsætter energiindtaget væsentligt, endda helt uden hverken anstrengelser eller afsavn.
Povl Kvols sagde…
Kim Bach Petersen jeg er naturligvis enig i betragtningen om, at fylde og mæthed ikke følges ad. Men at bruge længere tid på et måltid (f.eks. pga. fibre) giver også en større mæthedsfornemmelse, end små portioner. LCHF er helt sikker fint for nogle, men også tilsvarende problematisk for andre, med følgevirkninger fra keton-baseret forbrænding der kan give utilpashed, hovedpine, svidende øjne osv. Sukker er klart den absolut største synder i de flestes daglige indtag af for mange kalorier, og de fleste ville nok have rigtig godt af færre kalorier og flere kostfibre/råkost...
Mit indtryk er, at mange tror, at de følger LCHF, men i virkeligheden kun er LC, jævnfør en skala som denne:
Højst 10 gram kulhydrater om dagen = stram LCHF
Højst 25 gram kulhydrater om dagen = normal LCHF
Højst 50 gram kulhydrater om dagen = øvre grænse for LCHF
100 gram kulhydrater om dagen = Kulhydratreduceret kost (Low carb)
Derover = Kulhydratbaseret kost
Povl Kvols Måltider, som starter med fedt, mætter hurtigere, så det er en genvej til de små portioner (jævnfør fx også Barry Sears erfaringer med vægttab for ektremt overvægtigte).
De beskrevne følgevirkninger ved keton-forbrænding skyldes mangel på elektrolytter, så løsningen er mere salt, eventuelt suppleret med kalium og magnesium (fx Seltin).

Populære opslag fra denne blog