At ting hurtigt forældes og skal udskiftes er ikke nyt - denne artikel beskriver den ulykkelige udvikling siden...

At ting hurtigt forældes og skal udskiftes er ikke nyt - denne artikel beskriver den ulykkelige udvikling siden starten af 1900-tallet og forbrugerne er blevet pisket siden af virksomhedernes grådighed.
Der er bjerge af meningsløse opdateringer til udstyr - 4K TV til erstatning for HD, TV modtagere med nye standarder hvert 2. år, biler der ikke holder 10 år osv...
https://www.zetland.dk/historie/s8qDRzGz-mO0EAmz1-64e43

Kommentarer

Nikolaj Hansen og for kun få år siden var FullHD det vildeste man kunne drømme om - dengang sad vi ikke og savnede en masse mere... Nu tror vi at vi ikke kan se film uden 4K og 16K er allerede ved at være på vej... Vi har tidligere været i dette ræs med MHz på CPU'er, mexapixels på kameraer (også på mobiltelefoner!) osv selvom det ikke er et rimeligt mål for kvalitet... Det er langt hen ad vejen opfundne parametre, der netop rammer den psykologiske forældelse, som også iPhone brugere har været kendt for at have overfor deres apparater.
Nikolaj Hansen selve behovet for den større skærm, den tyndere skærm osv er jo netop det der er med til at der hele tiden skal skiftes ud... og dermed holdes kapløbet i gang... Enheder bliver forbrugt og kasseret, der reelt ikke fejler andet end at der er kommet noget nyere/bedre/sjovere...
Beth Dupont sagde…
Mennesket er et grådigt væsen.
For megen tid (det sir' man ikke højt),
og for mange penge.

Man vil gerne imponere
Brian Sundstrup sagde…
Jeg hørte dette Zetland - indlæg i toget, på min telefon og mine høretelefoner. En time efter virkede hverken min telefon eller høretelefoner... Troede kun den slags skete på P3 - det man hører, er man selv... ;-)

Populære opslag fra denne blog