Der er også vejledning til hvor man skal henvende sig hvis man har problemer med sin PC efter opdateringen til...

Der er også vejledning til hvor man skal henvende sig hvis man har problemer med sin PC efter opdateringen til Windows 10.
http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Nyheder-fra-FO/Pressemeddelelser/2017/Microsoft-Danmarks-tvungne-opdatering-var-ulovlig

Kommentarer

Tais P. Hansen sagde…
”Opdateringer af et styresystem kan have utilsigtede konsekvenser for den enkelte forbrugers anvendelse af sin computer. Opdateringer må derfor ikke installeres, uden forbrugeren er klar over det.” 

Håber det er en fortolkning, for det kan ramme meget bredt. F.eks. opdateres Chromebooks fuldstændigt uden brugers indblanding. Man venter aldrig på at den lige skal installere tusind ting før den starter eller lukker ned. En feature jeg har været virkelig glad for siden jeg købte min Chromebook Pixel.
Tais P. Hansen problemet er nok primært, at det skete på trods af at brugeren havde sagt nej og konsekvensen for mange har været en ødelagt PC.
Tais P. Hansen sagde…
Peder Thorsø Lauridsen Ja, men det er ikke sådan Forbrugerombudsmand formulerer det. Og det gør mig lidt bekymret. :)
Povl Kvols sagde…
Der må er eller andet sted også være forskel på, om der er tale om mindre fejlrettelser til en eksisterende version, eller om det er en opgradering til en helt nyt version, der fungerer radikalt anderledes. Ja, i begge tilfælde skal det være brugeren der skal godkende. Men at man decideret forhindrer brugeren i at køre videre med den version brugeren har købt, er da noget svineri.
Lars Larsen sagde…
Povl Kvols og så måske ekstra uheldigt for de privatlivs-bekymrede. Vel er Windows 10, men selv med en masse tilpasninger er jeg usikker på om jeg hindrer pc'en i reklamer, udspionering mv. Jeg ville foretrække at betale for et OS og så ikke skulle tænke over privatliv men have det i fred.
Povl Kvols sagde…
Lars Larsen jeg bruger Ubuntu, så jeg slipper for en del af disse bekymringer... ;-)
Steven Snedker sagde…
Til de, der bare gerne vil holde fast i 7'eren: her er en ret sikker metode til at slippe for Windows 10 for altid
oqipo.dk - Fjern Windows 10-plageri på ti sekunder
Bruger også kun Ubuntu. Det kan det hele.
Kurt hou jensen sagde…
Jeg bruger Ubuntu med opera brauser. Det virker hurtigt og perfekt

Populære opslag fra denne blog