Endnu en alvorlig data lækage fra CSC siden afsløring af CPR numre i deres løsning til Rigspolitiet, som de heller...

Endnu en alvorlig data lækage fra CSC siden afsløring af CPR numre i deres løsning til Rigspolitiet, som de heller ikke kunne magte sikkerheden omkring. Kan offentlige myndigheder stole på vilkårlige kommercielle leverandører?
https://www.computerworld.dk/art/239439/skat-lukker-for-adgang-til-tastselv-p-ubestemt-tid-alvorlig-fejl-hos-csc-blotter-data?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS

Kommentarer

Tais P. Hansen sagde…
Heldigvis lærer SKAT også af IT problemerne og vælger indimellem nogle erfarne og dygtige leverandører til deres IT moderniseringsprojekter.
Ville man kunne stole på interne udviklere? Det kan godt være at de ville have enormt styr på forretningen, men deres evner udi udvikling af software ville formentlig være mindre skarpe.
Marek Grynberg som ekstern udvikler er jeg biased - men det, som jeg observerer er, at de offentligt ansatte er enormt skarpe i der, hvor it og forretning smelter sammen. Ren kode er de ikke lige så skarpe i.

Til gengæld styrer de stadig test, deploy, releases og alt det andet der kommer til udvikling. Vi udfører et stykke arbejde for dem, og hjælper dem så vidt vi kan og bliver spurgt.

Og det er også den vej vi som eksterne udviklere kan hjælpe bedst. Erfaringen kommer fra hele firmaet, der er kurser i hvordan man skriver bedre kode, og de fleste udviklere har været på projekter hvor alt gik galt.

Det, som eksterne konsulenthuse har af fordel er, at konsulenterne hele tiden trænes i at køre projekter. KMD, NNIT, CSC, Netcompany har alle mange store projekter. EFI er blot ét projekt (som led under dårlig planlægning fra Skat og dårlig projektledelse), og en almindelig konsulent har lavet et halvt dusin på et par år. En fastansat udvikler ved f.eks. Skat ville lave et stort projekt hvert tredje år.

Det er også derfor jeg mener at alle offentlige it-projekter burde ledes af en It-projektstyrelse, som skulle agere bindeled mellem udviklerne og den offentlige kunde, ligesom Vejdirektoratet er bindeled mellem entreprenører og staten. VD har en enorm kompetence i at lede infrastrukturprojekter, mens entreprenørerne har en enorm kompetence i at udføre arbejdet.
Marek Grynberg Men vil det offentlige nogensinde kunne betale nok til at få de bedste hoveder? Og vil de bedste hoveder kunne slå sig til tåls med få projekter?
juma nkunda sagde…
Det må være et problem for samfundet fordi vi skal i gennem alle det her proces ...
Je håber på de finder en løsning.
Malthe Høj-Sunesen der er formentlig ganske få "kunder" - offentlige eller private, der har brug for dygtige projektledere, systemfolk og udviklere - det har man generelt for få opgaver til. Vi har brug for gode folk internt til at holde fast i behovet og sikre at det rigtige leveres, men fint at lægge selve udførelsen af opgaverne ud til dygtige specialister/håndværkere.
Jeg oplever mest at det er den forretningsmæssige styring der svigter - som oftest fordi de største projekter overtages af højt placerede ledere pga prestige og ikke at de folk, der faktisk er kompetente til at lede et projekt.
Marek Grynberg Det er sandt at lønforskellen er et problem. Nyuddannede civilingeniører kan tage et job til ~40.000 kr/md, eller tage en Ph.D (som sjældent er eftertragtet i det private alligevel) for ~28.000 kr/md.
Per Kolbe sagde…
Der bør værer Mer kontrol af uvildig

Populære opslag fra denne blog