Uanset at jeg ikke kan at nogen attraktive alternativer til Android, så rammer artiklen lige ned i det ømme punkt.

Uanset at jeg ikke kan at nogen attraktive alternativer til Android, så rammer artiklen lige ned i det ømme punkt... Alle mobiltelefoner har kun en kort periode hvori de bliver opdateret og vedligeholdt. Det er ikke en generel platform som fx PC'en hvor jeg løbende kan holde mig opdateret med den aktuelle version af mit operativsystem. Selv Googles egne enheder, som jeg altid har købt, bliver svigtet ret hurtigt og jeg sidder nu med en Nexus 5 telefon, der ikke får sikkerheds opdateringer mere... Så enten er jeg tvunget til at skifte en velfungerende telefon ud eller også må jeg leve med de sikkerhedshuller der bliver fundet og som ikke håndteres af opdateringer til apps eller Google Play services.
http://www.pcworld.com/article/3199044/android/the-essential-phone-is-a-beautiful-example-of-everything-thats-wrong-with-android.html

Kommentarer

Lars Larsen sagde…
Nu er du jo ikke til Apple, men de opdaterer tilbage til IPhone 4S og den har da nogen år på bagen. Når det så er sagt, så blev den ikke just hurtigere af at gå fra IOS6 til IOS9. Det princip ses jo også i PC-verdenen med Windows. Googles beslutning om at dele Android op må være det bedste svar på et voksende problem efterhånden som Smartphonen overtager mere og mere i vores hverdag. Derfor kan jeg godt lide det frie princip i Linux hvor selv aldrende maskiner kan køre fremragende !
Leo Vendler sagde…
Min Nexux5 kunne ikke mere (batteriet) og jeg opgav at få fat i et originalt, så jeg valgte at købe en OnePlus 3T som er praktisk talt helt ren Android uden junkware. Jeg har nu haft den et par måneder og den er blevet opdateret OTA til 7.1.1 og jeg har netop læst, at den også vil modtage Android O. Jeg ved ikke om den vil få opdateringer de næste 2-3 år, men foreløbigt ser det fornuftigt ud.
Tim Nielsen sagde…
Leo Vendler​ jeg har stadig en nexus 5. Min største anke er også batteriet. Også selvom jeg har skiftet det, så suger den bare strøm som en svamp. Ikke at Nexus 5X er meget bedre på det område.
Tim Holmen Nielsen jeg har ikke indtryk at det er selve telefonen/Android men derimod tjenester der enten bruger placering eller kører med overlay på brugerfladen. Jeg fik ret godt styr på min ved at få de processer slået fra.
Leo Vendler sagde…
Jeg bruger en firewall 'Netguard' til at spærre for baggrundsprocesser som 'ringer hjem' selv når skærmen er slukket og jeg kan se i loggen, at der er m e g e n trafik, som jeg ikke har bedt om eller har gavn af.
play.google.com - NetGuard - no-root firewall – Android-apps på Google Play
Tim Nielsen sagde…
Leo Vendler men bruger den så ikke strøm på, at holde øje med at alle de andre ikke ringer hjem? :)
Leo Vendler sagde…
Tim Holmen Nielsen Nej, den optræder ikke på mit forbrug, så det må være meget lidt, den bruger.
Lars Larsen og det 'frie princip' gør sig også gældende ved Android hvor der er masser af 'custom roms' som bliver opdateret af communitiet. Mange gamle telefoner her kan taget helt med op til Android 7...

Flashing af en custom ROM første gang har dog en tendens til at være er hårdt stykke arbejde.

De gamle iPhones er ikke værd at bruge til sidst. De bliver så sløve at man often ikke kan tage telefonen.

Populære opslag fra denne blog