Det er simpelthen forkert at kommercialisere vores vand og helt vildt at folk i vestlige lande vil betale formuer...

Det er simpelthen forkert at kommercialisere vores vand og helt vildt at folk i vestlige lande vil betale formuer for almindeligt vand, som vi kan få næsten gratis fra hanen... Hvorfor vil vi som samfund tillade dette svineri med ressourcer til flasker, distribution og affald?
https://www.dr.dk/nyheder/penge/nestle-tjener-styrtende-paa-drikkevand-saelger-40-milliarder

Kommentarer

Lars Larsen sagde…
Nu har jeg rejst mange steder i det sydlige Europa og dér ønsker man ikke at drikke vand af hanen medmindre man vil have dårlig mave. Der er heldigvis mange mærker at vælge imellem, så man har indflydelse på indhugget i pengepungen. Hvorfor så mange i DK køber vand overgår min fatteevne, men jeg tror at evnen til at forudse, at man kan blive tørstig om 1 time overgås af convenience: jeg kan jo bare køre i dyre domme og så har jeg det fint med at folk må betale.
Lars Larsen sagde…
Men i USA og andre steder skal man da protestere, men også lade være med st sælge kilderne. Det giver jo ikke mening!
Vi har jo også ualmindeligt godt vand i Danmark, med næsten det hele som ret rent grundvand. Masser af steder i verden baseres drikkevandet på overfladevand, som behandles med klor og andet. Det kan blive rent nok til ikke at give sygdomme, men med en "mindre rar" bismag. Og det har givet et ry som holder ved, også hvor rensningsmetoderne er ændrede til at give bedre kvalitet.

Det sjove er jo så at mange tests af flaskevand har givet resultater med mindre god kvalitet, såsom forurening, og afsløringer er at de blot har tappet almindeligt postevand.
Povl Kvols sagde…
Det er bare ikke alle steder i Danmark vandet smager godt, og så kan flaskevand være udemærket. Men ellers er jeg da enig i, at det er et spild.

Populære opslag fra denne blog