Hysteriet har kørt i en uges tid nu.

Hysteriet har kørt i en uges tid nu... Men det er tilsyneladende ret enkelt - Google deler ikke noget med andre, men giver du apps og online tjenester adgang til din mail, ja så har de faktisk adgang... ! Det kan vel dårligt være anderledes - du har selv ansvar for at passe på hvem du giver adgang...
https://meremobil.dk/2018/07/google-bekraefter-gmail-kan-laeses-af-tredjepart/

Kommentarer

Lars Larsen sagde…
Så er det blot om brugerne kan huske alle deres “valg”.
Tais P. Hansen sagde…
Lars Larsen Valg. Uden citationstegn. Det er tydeligt når du giver lov til det. Og du kan til enhver tid se listen over hvem du har givet lov.

Jeg har tit afvist at bruge 3. parts udvidelser og apps fordi de forlanger alt for mange tilladelser.

Det værste jeg har oplevet af den slags er det uspecificerede program man skal installere på sin computer, uden for browseren, for at få lov til at hente certifikater fra NemID. Der kan ligge hvad som helst i den installation, så det gør jeg altid i en isoleret virtuel maskine.
Lars Larsen sagde…
Tais P. Hansen man skal så blot kende til funktionen, men nok snarere vide, at man burde interessere sig for den. Det er en stor udfordring i den digitale tidsalder: alt det omkring privatliv man burde interessere sig for. Mange bliver jo nærmest forfærdet, når de bliver konfronteret med, hvad andre ved om dem.
Kamma Jensen sagde…
Det passer jo ikke. Jeg har ikke brugt det her længe, og pludselig er der plakater og reklamer her. Så jeg skal ikke have noget med det firma at gøre, så længe de gør de.
Povl Kvols sagde…
Det er altså ikke så svært! Når man installerer en app, så skal man som forbruger kigge bare en lille smule på, hvilke rettigheder den kræver. Hvis man installerer en app til eksempelvis billedredigering, så er det nok fair nok, at den skal have adgang til dine billeder, men den skal nok ikke have adgang til at læse dine e-mails eller dine kontaktpersoner.
Povl Kvols sagde…
Lars Larsen der er ikke nogen "funktion" du skal kende til, for at give en app adgang. Det er noget systemet spørger om, når du installerer en app (eller du bliver spurgt om senere), og det er her du skal overveje, om tilladelsen er rimelig og troværdig. Brug din sunde fornuft, og anvend kun apps, du kan have tillid til, hvis de kræver mange rettigheder. Uanset, så har du her langt, langt, langt bedre muligheder, end du nogensinde har haft på din Windows-PC, hvor alle apps traditionelt har måttet alt. Med Android får du et valg!

Populære opslag fra denne blog