Windows 10 har været ude i en måned nu.

Windows 10 har været ude i en måned nu... Har I opgraderet? Hvad er jeres oplevelser og vil I anbefale andre at gøre det?
http://m.windowscentral.com/14-reasons-not-to-upgrade-windows-10

Kommentarer

Mads Hansen sagde…
Jeg har bevidst valgt ikke at opgradere min ubuntu 15.04.
Ret hurtigt kom jeg frem til at windows 10 er ikke bare er dyr, men ringere på næsten alle områder, ydelse, sikkerhed, privatliv også videre, Faktisk kom jeg frem til at en nedgradering ville være et bedre ord.
For retfærdighedens skyld skal jeg nævne at windows på punktet, udvalget af spil, står bedre.

;-)
Spil mæssigt er også eneste grund til, jeg stadig har en Windows 7 kørende. Ingen planer om at opdaterer den.
Det er bare sjovere med en linux til dagligt :-)
Jeg opgraderede fra Windows 7 til 10. Selve opgraderingen tog et kvarter, jeg tænkte ”wow”, det var da hurtigt og umiddelbart så det nyt og friskt ud, men problemerne viste sig hurtigt:
1. Første advarselslampe var en advarsel fra Windows om, at jeg ikke havde en firewall. Det mente jeg jo nok jeg havde, men nej, det havde jeg så ganske rigtigt ikke: Som en del af opgraderingen havde Windows afinstalleret Outpost og placeret filerne i en mappe med kasserede programmer. Ak, men hvilken gavn skulle jeg da også have af den dedikeret firewall…
2. Da jeg så skulle til at arbejde, gik det op for mig, at mit primære sky-drev var smadret. Alle synkroniserede filer var korrupte, ligesom softwaren var i baglås og den kunne ikke afinstalleres. LiveDrive’s support kom med et langt benægt-benægt-benægt-svar, der sagde alt virkede problemfrit under Windows 10 , og som så i øvrigt endte med at henvise til et ”clean-and-repair”-værktøj. Efter at have kørt det og geninstalleret kørte det igen – i hvert fald efter de to døgn, det så lige tog at komme i sync igen.
3. Min sekundære sky, BitCasa, blev koblet helt af. Her var det nok bare at afinstallere og geninstallere.
4. Apropos sky, så har OneDrive og DropBox tydeligvis fået forrang i brugerfladen – ja, hvorfor mon… Mit indtryk er at OneDrive kører bedre, men stadig ikke helt er til at stole på med hensyn til sync.
5. Da jeg loggede ind på OneDrive, begynde computeren pludselig at ændre indstillinger: skrivebord, farvevalg, strømstyring og andet – lige lovligt spændende, når computeren sådan tager styringen! Lidt opklaringsarbejde afklarede, at computeren nu delte indstillinger med min bærbare – nej tak siger jeg bare, skulle det endelig have været havde jeg foretrukket det omvendt og kun efter at være blevet spurgt venligt og i udførlige detaljer først!
6. Nyeste IE / Edge fik jeg ikke set mange sider i. Funktioner som ”Gem som…” er pist væk og dermed er den browser aktuelt fuldstændigt uinteressant til min brug.
7. Brugerfladen lider af samme skizofreni som Windows 8: Der er happy-hour med dobbelt-op, også selv om brugerfladen nu er tæmmet til at blive ved skrivebordet. Fx kører der to parallelle udgaver af OneNote – en app og en skrivebordsapp som så begge hedder netop OneNote. De arbejder ikke integreret, refererer tilsyneladende til forskellige filer og den slags, så når det ikke er helt til at gennemskue, hvilken man får åbnet, ja, så havner man nemt i en blindgyde – nå, det var den anden OneNote, jeg skulle have åbnet….
8. Stifinder har nu ribbon-layout og lægger selv genveje ind, som det åbenbart lærer, at man bruger. Mit overblik hjælper det helt sikkert ikke - jeg oplever mere, at stifinderen er blevet spammet til. Mange gode funktioner er enten væk eller gemt bag klik, faner og kontekstmenuer, mens andre funktioner kræver visninger, der æder helt uforholdsmæssigt meget skærmplads. Og så er der lige den detalje, at det kun er det halve af vinduets øverste kant, man kan trække vinduet i – dét er et layout-stunt, som snyder mig igen og igen.
9. Opstarten er nok en anelse hurtigere, men til gengæld skal jeg så trykke på en tast og vente et kvart sekund førend jeg kan logge ind. I virkeligheden er det nok et klart varsel for alt der kommer efter: Der er lige lagt et ekstra klik eller en ekstra kontekstmenu ind alle tænkelige steder – nyt look’n’feel, ja, men færre klik havde nok været en bedre vej at gå. Dog er der endnu et stykke vej til nyeste version af sharepoint, som fx har formået at erstatte ”Gem som…” med en hel håndfuld ekstra delhandlinger – don’t get me started: Har M$ mon en hel udviklingsafdeling som tilføjer ekstra trin og klik til procedurer? – eller er et spøjst indslag fra julefrokosten ved et uheld landet på en ukyndig chefs bord? Who knows?
10. Sidste lille hick-up: Jeg ville så tage backup efter opgraderingen og pludselig dukkede et vindue op, der hed noget med ”Windows 7 genoprettelse”. Kort troede jeg noget var gået helt galt, men nej, der er mange gamle stumper under motorhjelmen – velkommen til Windows 7-8-10.
Samlet vil jeg tro, at det har kostet mig samlet to dagsværk at tæmme Windows 10. Oplever jeg, at noget er blevet bedre eller nemmere end i Windows 7? Nej, faktisk ikke, det er temmelig meget status quo.
Frank Nysom sagde…
Når noget er "gratis" stikker der altid noget under!!  jeg har tilbudet om at reservere min version af 10èrn, men nej tak... bare måden de forsøger at lokke med at det kun er en begrænset periode og antal er nok, er pisse mistænkelig !!! Jeg mener hvem vil have at alle bannerreklamerne pludseligt handler om porno    ha ha ha

Spøg til side, vil bare gerne selv bestemme hvem der sidder med ved bordet....
Frank Nysom betyder det så at du ikke vil bruge mere fra Microsoft?
Povl Kvols sagde…
Nej tak... Jeg bruger Windows på mit betalte arbejde. Til privat brug har jeg simpelthen ikke tålmodigheden til det! ;-)
Frank Nysom sagde…
Peder Thorsø Lauridsen Syns det er et dårligt formuleret spørgsmål... mener hvad er mine options, er ikke en it nørd og vælger bare at køre med det system der fulgte med ... derefter læs min tidligere kommentar igen.... forstår du stadigt ikke læs den igen...
Frank Nysom Jeg tænker bare at det er en dårlig situation at stå i som bruger... man kan ikke være rigtig fra og man vil ikke blive... Håbet kan jo være at de retter sig og kommer med noget bedre...
Mads Hansen sagde…
Det virker som om MS har lagt en strategi om at få så mange som muligt over på 10. Der er sikkert milliarder at spare hvis de kan gøre fragmenteringen af windows mindre.
Det er ikke utænkeligt at de relativt tidligt dropper support og opdateringer til ældre windows versioner, samt at support fra tredjeparts programmer ligeledes stopper tidligt. Det kunne tages med i overvejlelserne..
Mads Hansen det er nok også en del med deres image - hvis endnu en Windows version flopper for dem, så ser det ikke godt ud for deres nye direktør... Microsoft er presset og de har haft for mange svipsere... Både med telefoner og tablets - samt at de bløder kontorpakke kunder... De har brug for at holde fast i noget de kan lykkes med - og dér er deres Windows klient en vigtig brik.
Mads Hansen sagde…
Ja, det er nok også et spørgsmål om tid før noget alternativt til windows bider sig fast. Og det kan fandeme gå stærk hvis først det begynder at gå galt.
Mads Hansen ja, jeg mærker det skifter mere og mere - selv store firmaer hænger ikke længere bevidstløst fast i købt software fra "de store". Region Midtjylland er fx. skiftet fra #IBM #WebSphere til #jBoss fra #Redhat på EPJ systemet og har netop skiftet fra #Microsoft Office til #LibreOffice - det er trods alt over 20.000 PC klienter der ender med at gå den vej...
Mads Hansen sagde…
Ja, og til rigtigt mange opgaver er en komplet windows installation overkill. Jeg tror at der en meget stor procentdel af de maskiner der stor der ude sagtens kan erstattes med maskine som skal kunne køre en browser.

Populære opslag fra denne blog