Fordi loven bare er for sjov? Fordi politiet er ligeglad?

Fordi loven bare er for sjov? Fordi politiet er ligeglad?
http://www.version2.dk/artikel/3-ud-af-4-videokameraer-brugt-i-terrorsagen-overvaagede-ulovligt-politiet-vil-ikke-goere

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Det er vel verdens ældste undskyldning: Målet helliger midlet.
Hvis man bare kan give det en undskyldning i retning af børneporno eller terror, så lader det til, at demokrati, borgerrettigheder, love og regler helt kan ignoreres!
Povl Kvols sagde…
Andre steder i verden kan beviser ikke bruges, hvis ikke de er tilvejebragt på lovlig vis. Det princip burde vi måske også overveje her i Danmark?
Per Abrahamsen sagde…
Povl Kvols der er i USA de gør det, og det er et dybt sygt system. Vi får ikke mere retfærdighed ved at holde relevant viden hemmelig for dommerne.
Povl Kvols sagde…
Hvor går grænsen, Per Abrahamsen? Hvis politiet ikke vil tage sig af ulovligt opsatte kameraer, så kunne næste skridt jo fint være, at politiet selv gav sig til at benytte sig at ulovlig overvågning og registrering. Hvem ved: Måske kunne de en dag finde en pædofil eller en bombemand...? Og nu vi er i gang, skal vi så også bruge ulovlige forhørsmetoder? Hvis nu man "motiverede" en terrormistænkt med lidt skrappere metoder, så kunne det jo være han kom i tanker om flere detaljer... Hvor går grænsen, når vi begynder at acceptere ulovlige metoder?
Per Abrahamsen sagde…
Der er ingen grænse. Uvidenhed er aldrig vejen frem til retfærdighed.

I USA har din holdning skabt  et system hvor rige går fri på grund fordi politiet altid har lavet en eller anden teknisk fejl, og kun fattige bliver dømt da de ikke har råd til lige så gode advokater. Og selvtægt hyldes fordi ingen kan respektere et retssystem der ikke fungerer.

Den eneste vej frem er at slå direkte ned på ulovlighederne, selvom det kan virke mere besværligt.
Povl Kvols sagde…
Per Abrahamsen jeg har virkelig meget svært ved at forstå, om du er sarkastisk her, eller om du virkelig mener, at ulovlig afhøring (f.eks. tortur) og ulovlig overvågning er vejen frem for et samfund, som du ønsker at være borger i?
Per Abrahamsen sagde…
Jeg er ikke sarkastisk. Jeg tror ikke på at uvidenhed er vejen frem for et lovbaseret samfund. Jeg ser kun fascisme den vej. Find en anden vej. Jeg tror på oplysning.

Populære opslag fra denne blog