onsdag den 17. februar 2016

Kæmpestudie: Økologisk mælk og kød er sundere - Ingeniøren


http://ing.dk/artikel/kaempestudie-oekologisk-maelk-og-koed-er-sundere-182263

1 kommentar:

Per Abrahamsen sagde ...

Overskriften passer ikke rigtig til indholdet.

"Drikker man økologisk mælk i stedet for konventionel, vil det ifølge Ian Givens kun øge indtaget af omega-3-fedtsyrer med omkring 1,5 procent."

"Den konventionelle mælk indeholdt til gengæld 74 procent mere jod og en smule mere selen end den økologiske mælk. Begge stoffer er ernæringsmæssigt vigtige."

Meta-studiet passer godt med de fleste enkelt studier jeg har set, hvis der er en positiv helbredseffekt af økologi er den på grænsen af det målelige.

Til gengæld er økologisk landbrug en katastrofe for naturen. Der skal bruges mere land til at producere den samme mængde mad, hvilket efterlader mindre plads til natur.  

Men jeg vil tro det er godt for dyrevelfærd.