Netop - hvordan kan man forvalte demokrati, når ligegyldighed og idioti hersker?

Netop - hvordan kan man forvalte demokrati, når ligegyldighed og idioti hersker? Hvilket i sig selv er en antidemokratisk tanke...
http://atlasmag.dk/samfund/hvad-skal-vi-stille-op-med-folk-er-idioter

Kommentarer

Folmer Fredslund sagde…
Tjah, når halvdelen af befolkningen er dummere end gennemsnittet så...

Nå, spøg til side.

Et af problemerne, set fra mit synspunkt som forsker/vidensarbejder, er at det er helt legitimt at lavet journalistik som udforsker de ting vi ikke (kan) vide noget om, og lave alenlange programmer om det, men ting som vi rent faktisk ved og som bare burde blive udbredt viden, ikke bliver det.

Case in point: "spøgelsesjægerne" eller andre "der er mere mellem himmel og jord" programmer, kontra alle de naturvidenskabelige programmer der er om alt mellem himmel og jord (hov, næ, dem kan jeg ikke finde).
Povl Kvols sagde…
Det er jo også blevet så "politisk korrekt", at man skal tage enhver idiotisk idé seriøst, når der stilles op til debat. Man stiller en klimabenægter op mod klimaforskningen, for som journalist må man jo endelig ikke tage stilling til noget, og alt skal vægtes lige. "Den ene holdning er jo lige så vigtig som en anden!" I USA, Guds Eget Land, er det nået så langt, at man visse steder skal undervise i skabelsen, helt på lige fod eller over biologisk evidens for livets opståen. Omkring 46% af alle amerikanerne tror på, at tilblivelsen af jorden helt bogstaveligt skete på 6 dage, at historien om Noah's Ark faktisk er sand, og at jorden er ca. 5000 år gammel!!
Jeg ved ikke hvad man kan gøre, men skræmmende er det i hvert fald, uanset hvilke idiotiske ideer der står bag.

Populære opslag fra denne blog