Sundhedsministeren har investeret privat formue i medicinalfirma


http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9308413/sundhedsministeren-har-investeret-privat-formue-i-medicinalfirma/

Kommentarer

Tais P. Hansen Det er svært at forestille sig en politiker være upåvirket af sin egen økonomi og opsparing, hvis der skal træffes svære beslutninger, der vil skade en selv. Og troværdigheden er ikke ret høj hvis træffer et andet valg, selvom det sagligt er rigtigt... Der er man regulært inhabil og det må hun også være på den post i alt hvad der vedrører dansk medicinal industri og alle sundhedsområder som Novo Nordisk har interesser i...
Tais P. Hansen sagde…
Peder Thorsø Lauridsen Nordea investerer autonomt pensionsopsparinger for deres kunder. Der er ingen garanti for at Nordea ikke skulle vælge at investere en politikers pensionsopsparing i en eller flere virksomheder, som potentielt kunne betragtes som "inhabiliterende". Så hvis jeg forstår dig korrekt, så kan en politiker jo ikke have sin pensionsopsparing i en bank. Ej heller i diverse pensionsselskaber, for de lever stort set alle af at investere pengene.

Hvis en politiker handler aktier med insider viden, så er det inhabiliterende. Ingen tvivl om det. Men det her er at gå med hvad der må være ubehageligt små sko.

... og hvis vi så iøvrigt lige tager et kig på Novo aktien, så har hun tabt op til 100.000 kr. af sin pension, hvis hun har investeret i løbet af de sidste tre år - under antagelsen at Jyllands Postens tal er nutidige, og hendes andel er 1000 Novo-B aktier, som ca. passer med den nuværende kurs.
Tais P. Hansen min pointe er at tilliden ikke er den samme når der er penge på spil for personen som samtidig skal varetage et offentligt embede. Derfor er modtagelse af selv små gaver også en alvorlig forseelse for offentlige ansatte, som det senest er set i Atea sagen.

Populære opslag fra denne blog