Politiets nye it-system Pol-Intel samkører og søger i en lang rækker interne it systemer - det er vel egentlig...

Politiets nye it-system Pol-Intel samkører og søger i en lang rækker interne it systemer - det er vel egentlig rimeligt nok - MEN, det angives også at de har adgang til data i Sundhedsplatformen (sundhedsdata fra hospitalerne!), Bibliotekerne, politiske partier samt diverse sociale medier - herunder Facebook, Netflix etc...
Det er ikke lavet retningslinjer for hvordan eller hvad systemet må bruges til og der har ikke været nogen politisk debat om rimeligheden i det hele taget... !
Og ingen interesserer sig tilsyneladende for det...
https://politiken.dk/viden/Tech/art6650800/Var-det-for-meget-da-politiet-fangede-en-lommetyv-med-nyt-cyberv%C3%A5ben

Kommentarer

Kim Bach Petersen det er jo denne type artikler, der ønskes udbredt fordi vi ikke kan have noget i mod at narkosmuglere og andre hårde forbrydelser bliver opklaret hurtigt... Problemet er jo hvad værktøjet også kan og vil blive brugt til... Der vil være en tilbøjelighed til at give mere og mere frie tøjler undervejs, fordi det virker så godt... men når først værktøjet er etableret vil det uundgåeligt blive misbrugt eller i vhert fald brugt langt bredere end det blev sagt i starten... det er altid sket tidligere.
Jeg deler helt sikkert din bekymring: Det kan blive fór nemt og derfor blive vendt, så det ikke er en mistanke, der begrunder en eventuel efterforskning i et datamateriale, men prædiktiv datasamkørsel, der mistænkeligør mange over en bred kamp. Kommerciel datahøst på sociale medier er jo slemt nok, men at koble myndighedsudøvelse på giver unægteligt HELT andre muligheder for magtmisbrug.
Povl Kvols sagde…
Som jeg ser det, så er det jo ikke et spørgsmål om, hvorvidt værktøjet må være effektivt til at sammenstille data. Problemet er, hvilke data der må registreres og anvendes. For at stille det på spidsen, så ser jeg det ikke som et problem, at systemet kunne sammenstille positionsdata og nummerpladeregistreringer. Problemet er, at man registrerer og gemmer disse data. Tilgængelige data skal kunne anvendes så effektivt som muligt - det skal ikke begrænses af, om den enkelte betjent er god eller bruger lang tid på det. Vi skal til gengæld til at være meget mere observante på, hvor meget der gemmes om de enkelte borgere om færden, netværk, politiske tilhørsforhold, fysiske aktiviteter osv. Det er heri fælden ligger - ikke i evnerne til at anvende de allerede indsamlede data.
Povl Kvols problemet er jo sammenstilling af data fra forskellige myndigheder, som tidligere var ulovligt. Og flere adfærd data...
Povl Kvols sagde…
Jeg mener blot, at udnyttelsen af de data de har, bør være så effektiv som muligt. Der skal ikke være en kunstig begrænsning i, hvordan disse data skal udnyttes. Problemet er, hvilke data der stilles til rådighed, og hvor længe de indsamlede data skal være tilgængelige.

Populære opslag fra denne blog