El og batterier er urealistiske til at løse alle behov for energi til transport - flydende brændstoffer er...

El og batterier er urealistiske til at løse alle behov for energi til transport - flydende brændstoffer er nødvendige i en periode endnu... Hvor er de?
https://ing.dk/artikel/derfor-flydende-biobraendsel-blevet-henvist-liv-skyggen-211331

Kommentarer

Tim Lauridsen det er nok ikke helt det samme, trods alt... Og hverken brint eller el kan bruges til fly og skibstransport lige med det første.
Povl Kvols sagde…
Der er store tekniske problemer med anvendelsen af brint. Til raketter anvendes brint i meget kort tid, og der er her tale om flydende brint der står og koger i tankerne. Det er slet ikke velegnet til fly! Det brint der tankes på biler er på gasform, og i en beholder der kan holde til meget højt tryk. Det er heller ikke velegnet til fly. I begge tilfælde er brint fysisk vanskeligt at håndtere, og energitætheden i brint ikke særlig god, sammenlignet med f.eks. benzin eller olie. Dertil kommer, at brint skal fremstilles, hvilket medfører en del energitab. Til raketter betyder dette mindre, men til biler er dette ikke et trivielt problem.
Povl Kvols sagde…
El til færger ser godt ud: Relativt korte ture og vægten betyder ikke så meget som i biler og især fly. Saltvand og store batterier er dog en rigtig dårlig kombination, ligesom lithium og vand også er rigtig skidt. Jeg ville meget nødig sidde tæt på i en lille redningsbåd!

Populære opslag fra denne blog