Bemærk, at disse let ændrede "STOP" skilte jf artiklen faktisk bliver opfattet som skilte om fartbegrænsning!

Bemærk, at disse let ændrede "STOP" skilte jf artiklen faktisk bliver opfattet som skilte om fartbegrænsning! Hvor langt tror vi der er til biler selv kan navigere i trafikken?
Sne? Regn? Tåge?
https://www.engadget.com/2017/08/06/altered-street-signs-confuse-self-driving-cars/

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Hvis nu man tog autonome biler og vejforhold lige så alvorligt, som medieafspillere og medier, og f.eks. certificerede veje til autonome biler, så kunne man måske generelt få hævet skilteniveauet, til fordel for alle. Vi har allerede farlige veje, farlige kryds osv., hvor almindelige bilister ofte kører galt, med tab af førlighed eller menneskeliv.
Der er vel egentlig en simpel nok løsning:

Myndighederne ved allerede hvor hvilke skilte er. Leverandører af selvkørende biler får så tilsendt både den komplette liste og alle ændringer. Det er et almindeligt GIS-problem med en vanlig GIS-løsning.
Povl Kvols sagde…
Jeg tror desværre ikke det helt slår til, Malthe Høj-Sunesen. De skilte og veje der allerede er kendte, er desværre kun en lille del af problemet, og meget af den viden er allerede tilgængeligt i de eksisterende kort. Selvkørende biler skal kunne klare sig under forhold med manglende information, fejlinformation, uheld, ulykker, manglende striber, folk der opfører sig uhensigtsmæssigt, uventede situationer, manglende GPS/GLONASS-dækning osv. osv. Jeg hælder stadig meget til, at selvkørende biler først skal vise deres værd i mere eller mindre lukkede miljøer, som f.eks. racerløb (Le Mans, rally osv.), hvor de kunne deltage på lige fod med bemandede køretøjer. Når de kan det, kan vi overveje at begynde at lukke dem ud i begrænsede områder med kontrollerede forhold. Jeg er meget imod, at vi starter med bare at lukke dem ud, og så se, hvordan det går!
Povl Kvols sagde…
Volvo ("verdens sikreste bil bla bla) har fejlet deres egen demonstration under kontrollerede forhold! Selv under disse kontrollerede forhold, og efter (antageligt meget grundige tests) har de flere gange vist, at deres nye fantastiske bremsesystemer ikke er tilregnelige under stærkt kontrollerede forhold!

Og nu vil vi så til at eksperimentere med at lukke selvkørende biler ud i trafikken, selvom systemerne endnu ikke er modne nok til helt simple ting som racerløb, hvor netop selvkørende biler burde have alle fordele...?!
Povl Kvols sagde…
Harry Jessen i dette tilfælde: ubetinget nej!
Povl Kvols sagde…
Det jeg siger er, at vi skal se det fungere under simplere forhold, før vi eksperimenterer med menneskeliv under mere komplekse forhold. Start simpelt, vis at det fungerer, skaler op. Det er sådan man gør andre steder, og det er også sådan man burde gøre med AI, biler, IT generelt, medicin, (fortsæt selv listen!)
Povl Kvols sagde…
Nej, Harry Jessen, jeg er ikke bange for at stole på teknologi. Jeg stoler på, at bremserne i min bil fungerer, og jeg kan have tiltro til det, fordi det er velafprøvet teknologi. Jeg stoler på, at de fly jeg flyver med fungerer, at den medicin man indtager er sikker, fordi det er velafprøvet. Det er ting der er testede, afprøvet under kontrollerede forhold først, dernæst under knap så kontrollerede forhold osv. Jeg glæder mig til at kunne have en elektronisk privatchauffør, så jeg kan tage mig en lur eller læse mens bilen kører for mig. Det ville være super!! Men det skal være afprøvet, testet, vise sit værd, og så længe vi ikke engang kan lave biler der kan deltage i f.eks. racerløb på lige fod med ikke-autonome biler under så kontrollerede forhold, synes jeg ikke de skal lukkes ud under langt, langt mere komplekse forhold, hvor langt flere menneskeliv står på spil. Hvis du mener vi skal eksperimentere full scale under komplekse forhold først, så vil jeg medgive at vi ikke bliver enige!
Povl Kvols hvis du regner med at en autonom bil kan køre 100 % korrekt i 100 % af tiden kommer du til at vente længe. Lige nu eksperimenteres der simpelt og forsigtigt - Google har fået fartbøder for at køre for langsomt.

Populære opslag fra denne blog