Nyt lovforslag vil tilsyneladende give hver enkelt minister ret til at beslutte, om fortrolige patient og...

Nyt lovforslag vil tilsyneladende give hver enkelt minister ret til at beslutte, om fortrolige patient og sundhedsdata må bruges og gives videre til andre! Det er virkelig en uhyggelig tanke - og med ministerens egen interesse i en sag og sin politiske virketrang, kan jeg hurtigt få øje på, hvordan industriministeren vil give data frit til medicinalindustrien "for borgernes skyld" og hvordan andre vil give disse følsomme data til fx forsikringsselskaberne "for at gøre forholdene mere fair" osv... !
Vi er desværre i fuld fart ved at afskaffe demokratiet og indføre diktatur efter koncern tankegangen, som vi kender den fra store virksomheder!
https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE9820629/laeger-kritiserer-deling-af-sundhedsdata

Kommentarer

Sundhedslovens §193 giver kun sundheds- og ældreministeren bemyndigelse, men det er nu også slemt nok, når man ser på hvordan flere ministre alene i denne valgperiode mere end velvilligt har varetaget andet end offentlighedens interesser.
Frederik Kulager fra zetland.dk fandt frem til, at han kunne sælge sine samlede data for 30.000kr/år. Hvis det kan ekstrapoleres til befolkningen som sådan, så er de danske sundhedsdata altså i størrelsesordenen 150 milliarder kroner værd årligt. Det kan der rigtignok drives meget politik for, men vi skal virkelig have øje for det perspektivskifte, der følger med i handelen: youtube.com - Blade Runner - I Am The Business

Populære opslag fra denne blog