Det er et enormt problem når massehysteri og politisk korrekthed får diverse firmaer som Godaddy, Spotify, Google...

Det er et enormt problem når massehysteri og politisk korrekthed får diverse firmaer som Godaddy, Spotify, Google mfl til at undertrykke den almindelige ytringsfrihed for at please hvad de tror er offentlighedens holdning. Uanset hvor usmagelig en holdning er, så er det op til lovgivere og myndigheder at vurdere og dømme hvad der må software højt - selvtægt hører ikke til i et demokrati!
https://www.version2.dk/artikel/techselskaber-gaar-clinch-med-hoejreekstremister-hjemmeside-nynazister-flyttet-moerke-net

Kommentarer

Ytringsfrihed handler om at myndighederne kun med lovhjemmel må straffe ytringer, ikke om at nogen som helst skal stille sig til rådighed for at formidle og beskytte vilkårlige ytringer.

Hvis diverse firmaer som Godaddy, Spotify, Google, Cloudflare mfl havde en slags monopol på at give plads til formidling af ytringer, kunne det måske dog kaldes problematisk at de afstår give visse ytringer en platform.

Men det er jo ikke på nogen måde et spørgsmål om at det bare bliver besværligt for Daily Stormer at offentliggøre deres nynazistiske budskaber.

Det ville være rigtig råddent om firmaerne skulle være tvunget til aktivt at hjælpe med spredningen. Det er jo heller ikke et brud på ytringsfriheden når aviser vælger hvilke læserbreve de ønsker at give spalteplads til, eller når DR ikke giver sendetid til alle som måtte have lyst til en stor mikrofon.
Tim Lauridsen det er jo netop myndighederne der tager stilling til at børneporno er ulovligt og de sider bliver lukket. Det skal det også være med andre ulovligheder. Hvis firmaerne mener det er forkert, bør de anmelde det til politiet og ellers give ejerne af hjemmesiden en tidsfrist for at forlade stedet. Det er ikke i orden at lukke siderne uden videre fordi man ikke er enig.

Populære opslag fra denne blog