Tju hej, nu går det stærkt med udviklingen hos Microsoft på Windows... Nye farver på kommandolinjen!😉

Tju hej, nu går det stærkt med udviklingen hos Microsoft på Windows... Nye farver på kommandolinjen!😉
https://www.theverge.com/platform/amp/2017/8/2/16085806/microsoft-windows-console-color-scheme-update

Kommentarer

Hold da kæft - NU rykker de for alvor! 😂😂😂
Povl Kvols sagde…
Ja, tænk hvis de også havde fået lavet en kommandolinje det faktisk også var anvendelig...
Povl Kvols de har da fået bash 😀
Povl, har du nogensinde brugt Powershell. Der har du hele .NET at lege med. Det burde vel række til husbehov?
Povl Kvols sagde…
Jeg arbejder ikke med .Net, og har ingen interesse i det. Problemet er, at når man kommer til en Windows-maskine, så er man fuldstændig handicappet af den elendige shell der medleveres, og den totale mangel på helt basale fil-utilities. Find filer der matcher med et pattern, for alle filer find indhold der matcher med et pattern, udskift tekst i filer, rediger en multi-gigabyte fil i Windows. Det er helt håbløst!
Povl Kvols sagde…
Alene det, at søge på tværs af "drev" fra en kommandolinje i Windows er jo næsten umuligt...
Povl Kvols Hvis du på en Windows maskine starter en cmd og forventer at få Bash-like shell, så forstår jeg godt din frustration. Jeg har det fuldstændigt på samme måde med Linux GUIs. De er også håbløse, og man kan til mere avancerede behov ikke undvære en terminal. Men nu har GUI nok været et større fokus for Microsoft end at forsøge at efterligne Bash - en kamp som de alligevel nok havde tabt på forhånd. Så Linux udmærker sig på shell og Windows på GUI, men det er ikke så overraskende.

Men hvis du ikke har og ikke vil beskæftige dig med Powershell, ja så forstår jeg godt din frustration, men så ligger skylden ikke hos Microsoft. Powershell er et selvindeholdt scripting sprog med en syntax som kender det fra almindelig imperative programmeringsprog. Om du vil bruge .net platformen eller ej er valgfrit. Min pointe var blot, at .net er let tilgængelig igennem Powershell.
Get-ChildItem -Path c:\,d:\ *.txt -Recurse
iøvrigt.
Nåh. Simpel søgning i lokalt dir kan klares i en almindelig kommandoprompt:
find *.txt
Nu sagde du over over flere drev og så gik jeg ud fra, at det skulle være rekursivt. Derfor ovenstående svar.
Povl Kvols sagde…
sudo find / -iname '*.txt'
hvis du vil søge blandt alt mounted på hele maskinen, uanset ejerskab. Og nej, "Linux" har ikke et GUI. Ubuntu har. Og det er ikke mindre brugervenligt end Microsoft - snarere tvært imod, så er installation af programmer osv. langt, langt lettere. Mit problem med kommandolinjeprompten i Windows er, at den er så ufattelig begrænset og ineffektiv, med mindre man skifter til noget helt proprietært, der kun kan bruges under Microsoft Windows, og hvor mulighederne stadig er stærkt begrænsede. Man kan selvfølgelig installere Cygwin e.lign. og komme lidt ud over det, men man er stadig handicappet af de rent ud sagt tåbelige drevbogstaver man har med som et levn fra DOS.
Jeg har sagt, hvad jeg vil sige, men sjovt at se, at samtaler med Linux folk heller ikke har ændret sig de sidste 20 år 😜.
Povl Kvols sagde…
Ja, proprietær, kluntet, ineffektivt, men bedre fordi "Microsoft!" er ca. hvad jeg har hørt på i endnu længere tid... 😉
Virkelig stejl indlæringskurve for den uindviet, nærmest ikke-eksisterende usability fokus, mangel på bred vifte af velfungerende overskuelige GUI software/værktøjer, besværlig installation af software uden for package management, nærmest total mangel på understøttelse af mainstream spil og software, men "bedre fordi Linux".

Misforstå mig ikke. Der er meget som er gjort rigtigt i Linux, men der er en naturlig årsag til, at Linux kun udgør 1.74% (jf. Wikipedia) af desktop/laptop markedet, men at det udgør en overvældende stor del af servermarkedet.

Der er ikke noget "A" er bedre end "B". De tjener forskellige formål, men for min nevø, der spiller Playerunknown's Battlegrounds via Steam og min bror som arbejder i Photoshop og Visual Studio, så får Linux ikke et ben til jorden.

Populære opslag fra denne blog