Google lukker Inbox og tvinger brugerne tilbage til rodebutikken GMail.

Google lukker Inbox og tvinger brugerne tilbage til rodebutikken GMail... Bare super mega øv... ! Der mangler funktioner og elegance i måden at håndtere mails på i GMail, men Google vælger igen at ignorere sine brugere... :-(
https://www.androidpolice.com/2018/09/12/google-may-push-people-gmail-bad-substitute-inbox/

Kommentarer

Jeg har aldrig brudt mig om Inbox personligt. Og jeg kan sagtens forstå de ikke ønsker at understøtte 2 forskellige klienter.

Og ja, jeg ville sige det samme hvis det var Gmail de lukkede. IMO er det stadig bedste gratis mail derude.
Jannik Men når du starter med at bruge et nyt stykke software, hvornår vil du så helst stoppe med det igen?

Når de lukker klienten fordi den ikke har nok brugere, eller når virksomheden går konkurs fordi den stædigt holder fast i projekter der ikke 'kører rundt'?
Povl Kvols sagde…
Jeg prøvede Inbox, og det var slet ikke mig. Jeg havde konstant en fornemmelse af, at mine emails var "væk" - som at fejre ting under gulvtæppet, for at give indtryk af, at det er ryddet op. Uanset, så er det altid pisse irriterende, når Google forlader en platform. Men sådan er det jo - uanset om det er et kommercielt produkt, eller open source.
Povl Kvols sagde…
Jannik jeg tror nu, at der var mange,der var rigtig kede af, at de fuldstændigt stoppede med Newton-serien, men vi har det jo med at glemme den slags. Google er mere eksperimenterende, og de starter også flere ting end Apple. Det vil sikkert også betyde, at de lukker flere ting.
Rasmus Lindegaard det viser netop godt faren ved at basere sin virksomhed på monopoler og proprietære virksomheder - de svigter én præcis når det passer dem selv bedst! Det gælder uanset om det er Apple, Google, Microsoft eller Oracle - de har allesammen pisset på deres kunder på måder, som har ramt mere eller mindre hårdt og i hvert fald understreger at, kunder er i lommen på dem indtil kunderne selv tager ansvaret på sig.
Povl Kvols sagde…
Peder Thorsø Lauridsen modsat chat, hvor der er diverse udbydere af helt igennem proprietære løsninger (facetime, whatsapp, hangout etc.). Her er man helt i lommen på udbyderen. Heldigvis, så er netop e-mail jo en standard - du kan stadig tilgå din Google Mail, og du kan sågar vælge en anden klient (f.eks. Firebird eller Outlook...!) ;-)
Peder Thorsø Lauridsen fuldstændig enig. Ved Open Source stiger og falder mængden af udviklerer (for nogen projekter) men er der noget man desperat har brug for (en feature eller noget) så kan man altid hyre nogen til at lave det.
Povl Kvols sagde…
Rasmus Lindegaard det handler ikke bare om open source, men helt generelt om åbne og tilgængelige standarder. Du kan lave din egen email-klient, din egen web browser osv., fordi det er baseret på åbne, tilgængelige, og velbeskrevne standarder, og ikke fordi det er open source.
Povl Kvols sandt. Men det jeg mente var nu, at det bliver en fordel ifht når virksomheder lukker projekter som eks. Email klienter og så videre.
Jannik hvorfor er GPL lort?

(Er det alle versioner eller hvad?) Jeg er rimelig enig i at GPLv3 er noget skidt.
Jannik det synes jeg ikke nødvendigvis behøver være skidt.

GPLv3 går så et skridt for vidt, synes jeg, med dens "og jeg bestemmer i øvrigt hvad min kode må bruges til"
God licens. Men jeg synes stadig det er rimeligt at man opretter et projekt hvor det er 'share and share alike'
Jannik hvilket jeg synes er helt iorden. Så fremt brugeren ikke har betalt penge for produktet
Jannik ja.

Omvendt, hvis jeg bruger krudt på at skrive et software bibliotek, og forærer det væk gratis, så vil jeg muligvis gerne have evt. Forbedringer tilbage igen. Og det kan jeg ikke se noget galt i.
Jannik jeg tvinger da ikke folk til noget som helst. De kan lave noget selv eller finde noget et andet sted hvis de ikke vil dele. 100% fair.

Dermed ikke sagt at det er 'den eneste rigtige licens' el. Lignende sludder, jeg siger bare at det for så vidt jeg kan se, ikke et uretfærdigt.
Jannik fordi de ville være lettere at hacke? Eller replikere? Eller hvad tænker du?
Jannik Det giver også fint mening, i nogen situationer. Der er bare andre hvor argumenterne for den anden side af sagen er ligeså gode, IMO.

Populære opslag fra denne blog