Vores innovationsminister(!

Vores innovationsminister(!) har 10 år for sent fået en vision om at mobilapps er smart... Det er så lille en gevinst og ulemperne ret store, så det mest af alt virker som en regulær dumhed. Der er frit slag for angivelse af fejl og mangler i kommentarerne...
http://nyheder.tv2.dk/2018-09-23-nyt-koerekort-paa-vej-til-danske-bilister

Kommentarer

Povl Kvols sagde…
Mobil løbet tør for strøm, eller man kan af andre grunde ikke tænde for den. Får man så en bøde for ikke at have kørekortet med?
Povl Kvols sagde…
Jeg har ikke min private mobil med på arbejde, da jeg har en firma-mobil.
Povl Kvols sagde…
Det eksisterende kørekort er ret dumt lavet, tiden taget i betragtning. Ingen mulighed for enkel maskinaflæsning, ingen prægning, stregkode, men bare et stykke lyserødt plastik. Hvis man endelig ville gøre noget, så kunne man jo lave kørekort med RFID chip i, og meget gerne med en form for kontakt, så det ikke kan aflæses, men mindre man holder et bestemt sted. Men som app er da noget af det dummeste, måske lige efter et browser plugin!
Jeg tænker, at et fysisk borger kort i sig selv er en god idé - men det skal ikke indeholde beskyttede persondata. Det kunne indeholde billede, navn og nationalitet samt evt. et unikt "person nummer" som ikke er CPR og ikke er databærende.
Derudover kan rette myndigheder så lave opslag i egne databaser som de nu har adgang til - fx vil Politi kunne læse data om ret til at køre bil (kørekort).
Rejsekort ville kunne læses af billetkontrollører og patient data af sundhedsmyndigheder osv. På den måde vil al adgang desuden kunne logges.
Og det vil være op til den enkelte myndighed at sikre, at de selv har styr på diverse it systemer og teknik.
Povl Kvols - Med mobilkørekortet som frivilligt supplement må det være op til den enkelte at tro på om det bliver overflødigt at have det fysiske kørekort med. Den helt simple med at mangle strøm kan klares utroligt banalt med at politiet har en powerbank med passende kabler (og trådløs) liggende. Sværere er det ikke.

Og hvad "andre grunde" angår, svarer det jo til risikoen for at det fysiske kørekort er glemt, tabt, stjålet eller lignende. Upraktisk ja, men der findes administrative løsninger på sådanne ubetydelige bump på vejen. Hvis der er en bødemulighed, må det jo blot være et argument omkring at den enkelte skal udvise "rettidig omhu" omkring at være klar til at vise kørekort.

Der er nok også færre som glemmer mobiltelefonen, sammenlignet med at det nu er mere og mere realistisk ikke at skulle besvære sig med at have tegnebog i lommen, bortset fra lige netop omkring kørekort.

Tilsvarende er der ingen reel problematik omkring at lade den private mobil ligge hjemme. Så lader du bare være med at gøre digitalt kørekort afhængig af en dims som du ikke har med dig. Det er jo frivilligt.

Jeg er ikke ude på at lave kampagne for kørekort på mobil, men de meget små praktiske problemer er nemme at håndtere. Sikkerheden omkring at det ligger på en enhed med mangfoldige mystiske apps kunne snarere give "udfordringer", men det ser dog ud til at det ikke er alvorligt omkring populære apps som fx MobilePay og bank transaktioner.
Tais P. Hansen sagde…
Det kan kun gå for langsomt med at få alle kort i mobilen. Træt af at Visas kontaktløse lortekort pludselig stopper med at virke og træt af at rende rundt med 8 forskellige kort jeg kun bruger engang imellem.

Og NFC chip i mobilen kan virke med meget lidt eller ingen strøm - også hvis mobilen er slukket - for kort der ikke kræver autorisation hvis den bliver implementeret rigtigt. Det fjerner problematikken om mobiler der løber tør, med Rejsekort, kørekort og lignende.
Povl Kvols sagde…
Der er utallige problemer forbundet med at have et kørekort på mobilen, og jeg kan simpelthen ikke se, hvad det skulle løse, som ikke kunne løses så meget bedre på andre måder. Som Peder Thorsø Lauridsen skriver, så er der reelt kun behov for at kunne identificere borgeren. Resten er opslag i en database - det kræver ikke en app hos borgeren! Det er simpelthen dumt og helt unødigt kompliceret!

Populære opslag fra denne blog